Haberler

Trabzon Valisi Öz, Göreve Başladı

Vali Öz: "Zenginiyle fakiriyle köylüsüyle kentlisiyle sanayicisiyle siyasetçisiyle sivil toplum kuruluşlarıyla beraber herkese kapımız, gönlümüz açık" "Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde insanı esas alan, insan odaklı ve pratik bir şekilde insanlarının işinin tamamlandığı, bürokratik işlemlerin fazla olmadığı bir kamu yönetimi anlayışını benimsiyoruz ve bunu bütün kamu hizmetlerine yansıtacağız"

Son Valiler Karnamesi ile Trabzon Valiliğine atanan Abdil Celil Öz, göreve başladı.

Valiliğe gelişinde çiçeklerle karşılanan Öz, polis tören mangasını selamladı, kendisini karşılayan çeşitli kurumların yöneticileri ile tek tek tokalaştı.

Daha sonra makamına giden Öz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce İller İdaresi Genel Müdürü olarak seçim güvenliği toplantısına katılmak için Trabzon'a geldiğini belirterek, "3 yıl sonra bir şehzadeler şehri Amasya'dan bir başka şehzadeler şehri Trabzon'a bu defa valilik hizmeti için geldik. İnşallah hayırlı olur, güzel hizmetlere vesile olur. Ben göreve başladığım ilk günde hep şunu söylüyorum, her şeyden önce burada devletimizin, hükümetimizin, farklı kurumlarımızın yürüttüğü yatırım ve projeler var. Bunları en iyi şekilde sonuçlandırmak için bütün arkadaşlarımızla ekip halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kamu hizmetlerini etkin şekilde kullanacaklarını ifade eden Öz, şöyle devam etti:

"Amacımız kamu kaynaklarının etkin, verimli kullanımı ve kamu yatırımlarının kısa zamanda hizmete sunulması. Bunun dışında kamu hizmetlerinin yürütülmesinde insanı esas alan, insan odaklı ve pratik bir şekilde insanlarının işinin tamamlandığı, bürokratik işlemlerin fazla olmadığı bir kamu yönetimi anlayışını benimsiyoruz ve bunu bütün kamu hizmetlerine yansıtacağız.

Trabzon potansiyeli olan bir ilimiz. 4 bin yılı aşkın tarihiyle buradaki kültür varlıklarıyla son yıllarda turizmde önemli ivme yakalamış bir ilimiz. Bu anlamda yapılan ve yapılmakta olan çalışmalar var, onlara devam edeceğiz. Trabzon bölgesel olarak hem limanı ile bölgede ihracat ve ticaret anlamında, kültürel yapısıyıla önemli bir merkez olmuş ilimiz. Ayrıca tarım ve hayvanlık ve ona dayalı sanayide kısmen belli gelişmeleri olan ve bu anlamda çalışmalar yapılabilecek bir ilimiz."

Vali Öz, Trabzon'un bölgeninin lokomotifi olabilecek bir kent olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu anlamda devam eden projeleri sürdüreceğiz. Turizm ve kültür varlıklarının tekrar gelişmesi, değerlendirilmesi restorasyonu ve tarihi dokununun ayağa kaldırılmasına yönelik daha önceki çalıştığımız yerlerde olduğu gibi burada da devam eden projeleri ileri seviyelere götüreceğiz. Kapımız ve gönlümüz herkese açık. Zenginiyle fakiriyle köylüsüyle kentlisiyle sanayicisiyle siyasetçisiyle sivil toplum kuruluşlarıyla beraber herkese kapımız, gönlümüz açık. Sürekli halkımızla vatandaşlarımızla beraber olacağız. Onlarla bizim aramızda köprü vazifesi yapan siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarımız ve basın mensuplarıyla bu konuları paylaşmaktan hiçbir zaman çekinmeyeceğiz."

Trabzon'un Yomra ilçesindeki selde ölen Şakire Ateş ile halen aranan gelini Neriman Ateş'in ailesi ile kendisinden önceki Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın veda yemeğinde kalp krizi geçirerek ölen iş adamı Mustafa Şılbır'ın ailesine başsağlığı dileyen Öz, en kısa zamanda bu kişileri ziyaret edeceğini söyledi.

- Trabzonspor'a başarı diledi

Öz,  bu akşam UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçlarında, Arnavutluk temsilcisi Kukesi ile karşılaşacak Trabzonspor'a başarılar dileyerek, "Bu akşamki Kukesi maçında inşallah ön elemeleri geçip Avrupa liglerinde üst sıralarda, belki finallere kadar giden mücadelede ve lig maçlarında Trabzonspor'a başarılar diliyorum. Trabzonspor'a ilk gününden itibaren bir Anadolu takımı olarak her zaman saygı duyuyoruz. Özellikle kamu görevi yaptığımız süreçte görev yaptığımız illerin bütün değerlerini benimseyip, o değerleri savunmak ve o değerlerle beraber mutlu olmak bizim için kaçınılmazdır. Böyle olursa mutlu oluruz, güzel hizmet veririz. Trabzonsporu seviyoruz destekliyoruz" dedi.

Trabzon'a, ekip arkadaşları ile güzel hizmetler yapacağını da belirten Vali Öz,  "İnşallah bu görev süremiz bizim için, Trabzon için, bütün memleket için hayırlı olur" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Abdil Celil Öz Trabzonspor Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title