Haberler

Trabzon - Tüsiad Başkanı Boyner, Amacımız Bölgesel Kalkınma Farklılıklarının Giderilmesi

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (tüsiad) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, "özellikle Kriz Sonrasında Sürdürülebilir Büyümeye Geçişte Amacımız Tüm Türkiye'nin Bölgesel Farklılıkları Arasındaki Zorlukların ve Kalkınma Farklılıklarının Giderilmesi. Bunun İçin Yapılması Gerekenler Konusunda Çalışıyoruz" Dedi.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, "Özellikle kriz sonrasında sürdürülebilir büyümeye geçişte amacımız tüm Türkiye'nin bölgesel farklılıkları arasındaki zorlukların ve kalkınma farklılıklarının giderilmesi. Bunun için yapılması gerekenler konusunda çalışıyoruz" dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, bir panele katılmak için geldiği Trabzon'da Vali Recep Kızılcık'ı ziyaret etti. TÜSİAD'ın özellikle son yıllarda katılımcı yönetim anlayışı bakımından örnek olduğunu belirten Vali Kızılcık, "Ülkemizin kalkınmasında çok ciddi rol oynuyorsunuz. İhracatımızın 2008'de 210 milyar dolarlara kadar çıkmasında büyük pay özel sektörün. Devlet de tabii ki şartları sağlıyor ama özel sektörün rolü büyük. Ülkemizde demokrasinin yerleşmesinde ve içselleşmesinde de sivil toplumun önemli yeri var" dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ise, bölgesel kalkınmaya büyük önem verdiklerini vurgulayarak şunları söyledi: "TÜRKONFED'in kuruluşuyla birlikte illerdeki SİAD'larla iş birliği yaparak orta ve küçük ölçekli işletmelerin ekonomik dinamizme katkıda bulunmaları ve sürdürülebilir büyümeye geçişleri konusunda çalışmalar yapıyoruz. Özellikle kriz sonrasında sürdürülebilir büyümeye geçişte amacımız tüm Türkiye'nin bölgesel farklılıkları arasındaki zorlukların ve kalkınma farklılıklarının giderilmesi. Bunun için yapılması gerekenler konusunda çalışıyoruz. Bu anlamda kalkınma ajanslarını çok önemsiyoruz. Burada da kalkınma ajansı var ve çalışmalarına etkin katılımı arzu ediyoruz."

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, daha sonra TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner'e, Trabzon işi gümüş işçiliği olan telkariden yapılan kahve takımı armağan etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title