Haberler

Trabzon?da Yalı Mahallesi'nin Adının Faroz Olması İçin Oylama Başladı

Trabzon'da Yalı Mahallesi'nin isminin eskiden olduğu gibi 'Faroz' olarak değiştirilmesi için alınan referandum kararı sonrası halk oylamasına başlandı.

Trabzon'da Yalı Mahallesi'nin isminin eskiden olduğu gibi 'Faroz' olarak değiştirilmesi için alınan referandum kararı sonrası halk oylamasına başlandı. Yaklaşık 3 bin 500 seçmenli mahallede halk oylaması ay sonuna kadar sürecek.

OYLAMA BAŞLADI

Yalı Mahallesi sakinleri bir süre önce mahalle adının 'Faroz' olarak değiştirilmesi için yaklaşık 2 bin imza toplayarak Ortahisar İlçe Belediyesine başvurdu. Ortahisar Belediye Meclisi de konuyu değerlendirdikten sonra referandum kararı aldı. Mahalle sakinleri de bu sabah ilçe muhtarlığına giderek imza karşılığında tercihini yapmaya başladı. Şubat'a kadar devam edecek oylamanın ardından sonuç Ortahisar İlçe Belediye Meclisi'nin gündemine alınacak, sonra da onay için Trabzon Valiliği'ne sunulacak.

FAROZ İSMİNİ İSTİYORUZ

Halk oylamasına ilişkin açıklamada bulunan Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Kara, 'Faroz' adının efsane olduğunu ve mahalle sakinlerinin bu ismi istediklerini belirterek şunları söyledi:

'Bundan 4 ay önce isim değişikliği kanunu çıktı. Biz de bu kanunundan yaralanarak Yalı Mahallesi'ni adının eskiden olduğu gibi yine Faroz Mahallesi olması için başvuruda bulunduk ve imza kampanyası başlattık. Gerekli prosedür tamamlandı, imzalar atıldı ve bu aşamaya kadar geldik. Yaklaşık 3 bin 500 seçmenimiz var. Oylama bir ay devam edecek. Yalı Mahallesi adı başka ilçelerde de kullanılıyor, değişik ilçelerde 4 mahalle aynı adı taşıyor. Ama Faroz efsane bir isim. Mahalle sakinlerimizin isteği doğrultusunda Deniz Feneri anlamı olan Faroz ismini geri almak istiyoruz. Mahallenin ismi 1984'e kadar Faroz Mahallesi'ydi. Ardından da Yalı Mahallesi olarak değişmişti.'

FAROZ'DA DOĞDUK, FAROZ'DA BÜYÜDÜK

Halk oylamasına katılan mahalle sakinlerinden Beyhan Sakallıoğlu da, mahallenin isminin değişmesinden yana olduğunu belirterek, 'Burada doğduk burada büyüdük. Büyüklerimiz de burada yaşadı. Hepimiz Faroz'luyuz. Adres soranlara, 'Faroz' diyoruz. Değişmesini ve yine Faroz Mahallesi olarak kalmasını istiyorum? dedi.

Öte yandan, Trabzon'un Esentepe Mahallesi'nin isminin de eski adı olan Arafilboyu Mahallesi olarak değiştirilmesi için 15 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında halk oylaması yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trabzon Valiliği Ortahisar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title