Haberler

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 5 yılın sonunda Trabzon'un yollarında 250-300 trilyon liralık yol bakım, onarım ve asfalt hizmeti gerçekleştirilmiş olacağını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 5 yılın sonunda Trabzon'un yollarında 250-300 trilyon liralık yol bakım, onarım ve asfalt hizmeti gerçekleştirilmiş olacağını söyledi.

Gümrükçüoğlu, belediye toplantı salonunda yaptığı basın toplantısında, kentin 2014 mali seçimlerinin ardından büyükşehir belediyesi hizmetiyle buluştuğunu belirtti.

Trabzon'un bütün mahalle yollarına 75 ton asfalt hizmeti yapıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, " 1 Mayıs'tan itibaren Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizin tümüyle hizmet mevsimi başlattık. Bu hizmet mevsiminin başaltılmasından bugüne kadar bütün şantiyelerimizi harekete geçirdik" dedi.

Gümrükçüoğlu, asfalt çalışmalarının bütün ilçelerde gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Bugüne kadar yapılmış asfalt hizmetlerinin tümünün 1,5 katının üstündedir. 75 ton asfalt ilçelerimize, yol ağlarına ve nüfuslarına göre dağıtılmıştır. Bütün ilçelerimize kendi iş makineleri, bizim merkez makinelerimizin dışında birer iş makinesi kiralanarak tahsis edilmiştir. 1Mayıs'tan itibaren bütün bu iş makineleri her ilçede olmak üzere görev sürdürmektedir. Kiralanan bu araçların masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır" diye konuştu.

İlçe belediyeleri ve muhtarlarla ihtiyaçların belirlendiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

"1 Ocak'tan itibaren ilçe belediye başkanları ve muhtarlarımızla ihtiyaçları belirleyerek, nüfusları, toplam alanları ve yol ağlarına göre 20 trilyonluk beton yol ihalesi yapmış bulunmaktayız. Her ilçede bu beton yol ihalelerinin yer teslimleri yapılmış ve çalışmaları başlatılmıştır. Asfaltlamada sezon sonuna kadar, kış bastırana kadar 200 bin ton hedefi mevcuttur. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl içerisinde 20 bin kilometre yol ağı olan Trabzon'umuzda 20 trilyonluk yol, 30 trilyonluk da asfalt hizmetini gerçekleştirmiş olacağız. Toplamda 50 trilyonluk yol hizmetini her yıl aynı sezon ve aynı miktarlarda uygulanmayı planlıyoruz. Beş yılın sonunda Trabzon'un yollarında 250-300 trilyon liralık yol bakım, onarım ve asfalt hizmeti gerçekleştirilmiş olacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 1 Mayıs Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title