Haberler

Tosyalı Holding'Den Osmaniye'Ye Kapalı Spor Salonu ve Sosyal Bilimler Lisesi…

BASIN BüLTENİDİR.

BASIN BüLTENİDİR.

Türkiye demir-çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 6 Şubat 2010 tarihinde Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal çelik üretim Tesisleri’nin açılışında Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği Kapalı Spor Salonu ve Sosyal Bilimler Lisesi sözü için düğmeye bastı.

24 Mart 2010 tarihinde Osmaniye Valiliği’ndeki protokol imza töreni Osmaniye Valisi Sayın Celalettin Cerrah ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın katılımıyla gerçekleşti.

Osmaniye’de Fakıuşağı Eğitim Kampüsü bölgesinde yaklaşık 3 milyon TL tutarındaki yatırımla inşa edilecek olan Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi, toplam 4813 m2 inşaat alanına sahip olacak. 24 öğrenci kapasiteli 16 adet dersliğinde toplam 384 öğrencinin öğrenim görebileceği lisede 8 adet laboratuar, sergi salonu, kütüphane ve kapalı spor salonu bulunacak.

Fakıuşağı Eğitim Kampüsü bölgesinin yanında inşa edilecek Tosyalı Kapalı Spor Salonu ise 8.000 metrekare kapalı alanla 2.000 seyirci kapasitesine sahip olacak. 5 milyon TL tutarında yatırımla inşa edilecek olan spor salonunda Basketbol, Voleybol ve Hentbol sahalarının yanı sıra fitness salonu ve sosyal faaliyetler için çok amaçlı salonlar bulunacak.

Fuat Tosyalı protokol imza töreninde yaptığı konuşmada: “Öncelikle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Osmaniye Vali’miz Sayın Celalettin Cerrah’a bizleri Osmaniye için son derece faydalı projelere imza atmak üzere teşvik ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu topraklardan aldığımızı yine bu topraklara verme bilincinde olan bir şirket olarak, toplumsal alanda ve eğitim alanındaki projelerimize ara vermeden devam ediyoruz. Gözbebeğimiz Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal çelik üretim Tesisleri’ni açtıktan kısa bir süre sonra babamız Şerif Tosyalı’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken; 2.500 kişiye ekmek kapısı olan tesisimizin açılışını gördüğü için de buruk bir teselli yaşıyoruz. Bu vesileyle bizi hem açılışımızda hem de kederli günümüzde yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza tekrar şükranlarımı sunuyorum. Bu protokolle birlikte tesislerimizin açılış töreninde Sn. Başbakanımıza Osmaniyemiz için sözünü verdiğimiz Sosyal Bilimler Lisesi ve Kapalı Spor salonunun yatırımına başlıyoruz.” dedi.

Tosyalı Holding’in Osmaniye’de planladığı projeler dışında devam eden ve tamamlanan projeleri arasında Tosçelik Fen Lisesi, Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi ve Sevgi Evleri bulunuyor.

Sağlık Kompleksi

Sosyal sorumluluğunun bilincinde olan Tosyalı Holding sadece sanayi alanına yaptığı yatırımlarla kalmayıp aynı duyarlılığı sosyal projelerde de göstererek yapılan sayısız yardım faaliyetlerinin yanı sıra Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi’ni inşa ederek Sağlık Bakanlığı’na bağışladı.

Tosçelik Fen Lisesi

Tosyalı Holding tarafından İskenderun’da 50.000 m2 alan üzerine kurulan, Türkiye’nin en büyük ve modern eğitim tesislerinden biri olan Tosçelik Fen Lisesi, 2006 yılında Türk eğitimine kazandırıldı. Liseler arası matematik yarışmasında 2009’da Türkiye birinciliği elde eden Tosçelik Fen Lisesi, henüz ilk mezunlarını vermemesine rağmen Fen Liseleri arasında önemli bir yer buldu.

Sevgi Evleri

Tosyalı Holding, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Sevgi Evleri’ni hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

0-6 ve 6-12 yaş arasındaki kimsesiz çocuklar için ev ortamında büyüyecekleri 10 villalık ve ortalama 100 çocuğun bakımının üstlenileceği bir proje için çalışmalarına devam ediyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve ilgili bakanlıklar tarafından onaylanan ve sosyal hizmetlerle koordineli olarak hayata geçirilecek olan Sevgi Evleri, proje tamamlandıktan sonra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağışlanacaktır. Projenin 2011 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Toplam varlıklar açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Tosyalı Holding, İskenderun’un ilk holdingi olarak biliniyor. Tosyalı Holding’in geçmişi baba Şerif Tosyalı’nın 1952 yılında teneke soba boru üretimi ve ticaretini yapmak üzere kurduğu Tosyalı Ticaret’e uzanıyor. Fuat, Ayhan ve Fatih Tosyalı kardeşlerin 1990’lı yıllarda bayrağı babalarından devralmalarıyla birlikte hızlı bir büyüme sürecine giren holdingin sahip olduğu şirketler, sektörlerinde Türkiye’nin lider firmaları konumuna gelmiştir. Grubun en büyük şirketi olan Tosçelik, başta hassas borular ve sanayi boruları olmak üzere, çeşitli ebat ve özelliklerde 400 civarında ürünü, hafif - orta seri dikişli çelik borular ile kare, dikdörtgen çelik yapı profilleri, galvanizli boru, dış polietilen, iç beton ve iç-dış epoksi kaplanmış spiral boru olarak üretiyor. Türk çelik boru sektörünün lideri Tosçelik, 2009 yılında alanında Türkiye’nin en yüksek kapasiteli ve en modern tesisi olan Osmaniye Spiral Boru üretim tesisleri ile, Türk Özel Sektörünün Sıfırdan Yapılan İlk Yassı çelik üretim Tesisi olan Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal çelik üretim Tesisleri’ni üretime almıştır. 06 Şubat 2010 tarihinde Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz tesislerimizin hizmete girmesiyle, halen ithal edilmekte olan ürünlerin yurtiçinde üretilmesi mümkün olmuştur. Yurtdışından ithal edilen yassı çeliğin Türkiye’de üretilmesine olanak sağlayan bu yatırım, 2010 yılından itibaren Türkiye’nin cari açığının azalmasına 1 milyar dolar katkıda bulunacaktır. Tosçelik, bu yatırımla birlikte hammade ihtiyacını kendisi üretmekle kalmayıp, Erzin bölgesindeki liman yatırımı tamamlandığında 70’ten fazla ülkeye yaptığı ihracatta da önemli avantajlar elde edecektir. Yıllık 2 milyon ton üretim kapasitesiyle çelik üretiminde Türkiye’deki ilk 5 tesis arasında olan tesis çevreci özellikleri ile de dikkat çekmektedir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Basın Bültenleri

Haberler

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

Son seçim anketinden sürpriz sonuçlar! AK Parti ikinci sırada, İYİ Parti'deki çöküş devam ediyor

Sokak ortasında kadın cinayeti! Nişanlanan eski sevgilisini öldürüp kendi kafasına sıktı

Sokak ortasında kadın cinayeti! Nişanlanan eski sevgilisini öldürüp kendi kafasına sıktı

İnsanları böyle kandırıyordu! Son numarası işe yaramayınca foyası ortaya çıktı

İnsanları böyle kandırıyordu! Son numarası işe yaramayınca foyası ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title