Haberler

Toroslar'da Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığındaki 2014-2019 döneminin ilk Meclis Toplantısı'nı yaptı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığındaki 2014-2019 döneminin ilk Meclis Toplantısı'nı yaptı.

Belediye Meclis Salonu'nda toplantı yoklama ile başladı. Yoklamanın ardından söz alan Başkan Tuna, yeni seçilen meclis üyelerine hayırlı olsun dileklerini ileterek,geçen 10 yılda belediye meclisinin çok güzel işlere imza attığını söyledi. 32 köy ve 5 beldenin bağlanmasıyla birlikte genişleyen coğrafyada yeni oluşan meclisin de Toroslar'ın gelişmesi ve yaşam kalitesinin daha da yükselmesi için birçok başarılı projelere imza atacağına inandığını da belirten Tuna, "İnşallah beş yıllık dönem içerisinde Toroslar'da bölgemize ve Büyükşehir ile Mersinimizde çok güzel işlere imza atacağız. Ortak akılda 10 yıl içerisinde Toroslarımıza kazandırdığımız hizmetleri daha uç noktalara götürmeyi temenni ediyor, tüm meclis üyelerimize başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Meclis katipleri, Meclis başkan vekilleri, Encümen üyeleri, ihtisas komisyonlarının üye sayısı ve çalışma süresi, Plan ve Bütçe Komisyon üyeleri, İmar ve Bayındırlık Komisyon üyeleri, Çevre ve Sağlık Komisyon üyeleri, Gençlik ve Spor Komisyon üyeleri ile Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyon üyeleri, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri Komisyon üyeleri ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu üyelerinin seçimleri yapıldı.

5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6. maddesi hükümlerine göre belediye meclisinin 2014 yılı için aylık tatilini Ağustos ayı olarak oy birliğiyle belirlendiği meclis toplantısında, 5393 sayılı Belediye Kanununun 67. maddesinde belirtilen ve belediye görev, yetki ve sorumluluğunda bulunan işlerin, süresi ilk mahalli idareler genel seçimlerini izleyen altıncı ayın sonunu geçmemek üzere ihale yoluyla üçüncü şahıslara gördürülebilmesine ilişkin teklif de oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediyesi'nin 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2013 dönemini kapsayan faaliyet raporunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısında, 6360 sayılı kanunla tüzel kişiliği sona ererek Toroslar Belediyesi'ne bağlanan Arslanköy, Ayvagediği, Güzelyayla, Gözne ve Soğucak Belediyelerinin 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2013 dönemini kapsayan faaliyet raporu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediyesi'nin 2013 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerini içeren denetim raporunun okunarak meclisin bilgisine sunulmasıyla devam eden toplantı, Belediye ihtisas komisyonlarından gelen raporların görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesi ve Mayıs 2014 ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün 5 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00 olarak belirlenmesinin ardından temenni ve öneriler bölümü ile son buldu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title