Haberler

Toroslar'da Deprem Eğitimi Düzenlendi

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin ekibi, ilkokul öğrencilerine uygulamalı olarak deprem bilinçlendirme semineri verdi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin ekibi, ilkokul öğrencilerine uygulamalı olarak deprem bilinçlendirme semineri verdi. Seminere Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katıldı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, AKUT işbirliğiyle ilçedeki ilkokul öğrencilerine yönelik Afet ve Deprem Bilinçlendirme eğitim semineri düzenledi. 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Halkkent İlkokulu'nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal, öğrencilere deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılmasını gerektiğini sinevizyon eşliğinde uygulamalı olarak anlattı.

Semineri öğrencilerle birlikte izleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, seminer sonrasında yaptığı konuşmada, depreme hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak, öğrencilerden edindikleri bilgileri iyi öğrenmelerini istedi. İnsanı deprem değil, binaların öldürdüğüne dikkat çeken Tuna, usulsüz olarak yapılan kaçak yapılara asla taviz vermediklerini, özellikle yapı denetimini sağlıklı bir şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Öğrencilerin doğal afet ve deprem konusunda bilinçlendirilmesinin amaçlandığı eğitim seminerlerine sundukları katkılardan dolayı AKUT Mersin ekibine teşekkür eden Başkan Tuna, "Toroslar Belediyemiz ve AKUT işbirliğinde okullarımızda öğrencilerimize deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda eğitim seminerleri düzenledik. AKUT ekibi, edindikleri bilgi birikimi ve tecrübeleriyle değerli bilgilerini öğrencilerimizi doğru yönlendirme noktasında paylaştılar. Her zaman ifade ediyoruz; deprem insanı öldürmez, binalar insanı öldürür. Toroslar Belediyesi olarak biz de bu anlamda yapı denetimini sağlıklı bir şekilde değerlendiriyoruz. Halkımıza kaçak yapı yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Deprem ve doğal afet bilinçlendirme kapsamında daha önceki yıllarda da Türkiye'nin 'Deprem Dede'si rahmetli Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara tarafından ilçemizde cuma namazı öncesinde vatandaşlara ve yine AKUT ile birlikte belediye personeline deprem konulu eğitim seminerleri verdik. Amacımız toplumun her katmanındaki insanımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir" dedi.

AKUT Mersin ekip lideri Topal ise Türkiye genelinde afet bilincinin gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, özellikle okullarda çocuklara bu eğitimin verilmesinde kendilerine imkan sağlayan Başkan Tuna'ya teşekkür etti.

Hamit Tuna, seminerin sonunda öğrencilere, deprem eğitimi el kitapçığı dağıtırken, daha önce Toroslar Belediyesi tarafından ilçedeki tüm okullara armağan ettikleri masa tenisi masasında da öğrencilerle masa tenisi oynadı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deprem Haftası Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title