Haberler

Toroslar Belediyesi'nin Yüzme Kursları Başladı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin çocuklar ve gençler için düzenlediği yüzme kurslarının ilk etabı başladı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin çocuklar ve gençler için düzenlediği yüzme kurslarının ilk etabı başladı. Kursların ilk etabına 850 çocuk başvuru yaptı.

Toroslar Belediyesi'nin, 7-18 yaş grubunda yer alan çocuklar ve gençler için düzenlediği yüzme kursları, Çukurova Mahallesi'ndeki Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilecek. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 3 etap halinde 10 yüzme eğitmeni eşliğinde gerçekleştirilecek kurslar, haftada 4 gün verilecek. Kurslara kayıt yaptırmak isteyenler, kimlik fotokopisi, 1 adet fotoğraf ve kayıt formu ile Olimpik Yüzme Havuzu'nda başvurularını yapacak. Katılımcılar, yüzme eğitimleri için belediye veznelerine 30 TL ücret yatıracak.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilk etabı başlayan kursa giderek, yüzme eğitimi alan çocuklarla bir araya geldi. Kursa gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Tuna, Mersin'in kıyı kenti olması dolayısıyla bu kentte yaşayan her çocuğun mutlaka yüzmeyi bilmesi gerektiğini vurguladı. Tuna, "Bölgemizdeki çocuklarımızın yüzme eğitimi almaları amacıyla ilk olarak geçen yıl hizmete açtığımız kurslarımızı bu yıl da okullarımızın kapanmasıyla başlattık. Birinci etapta 850 kursiyerimiz kayıt yaptırdı. Geçtiğimiz yıl 4 bin çocuğumuza yüzme öğretmiştik. Bu yıl da hedefimiz 4 bin ve üstü çocuğumuza temel yüzme eğitimleri vermektir. Amacımız, her tarafı denizlerle çevrili ülkemizin ve özellikle Akdeniz kıyı bandında bulunan şehrimizin çocuklarının boğulmayla karşı karşıya kalmaması için yüzme öğrenmesidir" dedi.

Temel yüzme kurslarında başarılı olanların ve bunu sürdürmek isteyenlerin Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde lisanslı sporcu olarak yetişmelerini sağlayacaklarını da dile getiren Tuna, "Hocalarımızın nezaretinde verdiğimiz yüzme kurslarımıza katılan kursiyerlerimizden su topu takımı oluşturmayı planlıyoruz. Bu noktada Türk sporuna da çok değerli sporcular kazandırmanın hazzını yaşayacağız. Amacımız, çocuklarımızın ve gençlerimizin tüm spor aktivitelerinden yararlandığı Toroslarımızda yüzme sporunu da yaygınlaştırmaktır" diye konuştu.

Hijyen kurallarına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Tuna, yüzme kursuna katılan tüm kursiyerlere bone hediye etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamit Tuna Çukurova Toroslar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title