Haberler

Töre İnfazına Müebbet

Güncelleme:

Töre Gereği Kızkardeşini Öldürdüğü Saptanan Gence Ömür Boyu Hapis İstendi.

Diyarbakır'da, 2 ay önce yarı beline kadar toprağa gömülü bulunan ve ağabeyi tarafından töre gereği öldürüldüğü ortaya çıkan 15 yaşındaki Ş.G. cinayetiyle ile ilgili soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, 15 yaşındaki kız kardeşini töre gereği ağzını bantladıktan sonra ayakabı bağcığı ile boğarak öldüren Yunus G.'nin ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'nde 24 Haziran 2010 günü Ş.G., bir tarlada ağzı bantlanmış ve vücudu yarı beline kadar toprağa gömülü halde ölü olarak bulundu. Polis, yaptığı geniş kapsamlı çalışmada üzerinde hiç bir kimlik belgesi bulunmayan genç kızın öldürülmesi olayını, ağzının kapatıldığı banttan çözdü. Banttaki parmak izlerinden yola çıkan polis, izlerin daha önce yasadışı Hizbul Tahrir örgütüne üye olan ve poliste kaydı bulunan Ş.G.'nin ağabeyi Yunus G.'ye ait olduğunu belirleyerek ağabeyi gözaltına aldı. Yunus G., poliste verdiği ifadesinde kardeşini ayakkabı bağıyla boğarak öldürdüğünü itiraf ederken, "Kız kardeşim kötü yola düşmüştü. Biz kendisini çok uyarmıştık, ama o dinlemedi. Töre gereği ben de öldürdüm" dedi.

SIK SIK EVDEN KAÇMIŞ

Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Yunus G., hakkındaki iddianame tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, genç kızın töre gereği ağabeyi Yunus G., tarafından ağzı bantlandıktan sonra ayakkabı bağcığı ile boğularak öldürüldüğü belirtildi. Ailesi tarafından zorla evlendirilmek istenen Ş.G.'nin sevdiği genç olan F.T.'ye kaçtığı, ancak bu birlikteliğin uzun sürmemesi üzerine tekrar evine döndüğü anlatılan iddianamede, ailesinden baskı görmeye başlayan Ş.G.'nin her fırsatta evden kaçtığı, bulunup tekrar ailesine teslim edildiği kaydedildi. Evden son kaçışında yanına sığındığı 2 kişi tarafından tecavüze uğrayan Ş.G.'nin bir süre Kız Yetiştirme Yurdu'nda barındığı ve oradan da 6 ay önce kaçtığı belirtilen iddianamede, İstanbul'a giden ve bir süre orada kaldıktan sonra yeniden Diyarbakır'a dönmeye karar veren genç kızın, otobüste tanıştığı kişi tarafından bir birahanede zorla çalıştırıldığı belirtildi.

BANTTAKİ PARMAK İZİ ELE VERDİ

İddianamede Ş.G.'nin ağzı bantlı ve toprağa gömülü bir halde bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada, banttaki parmak izinin, ağabeyi Yunus G.'ye ait olduğu ancak, ağabeyin verdiği ifadede bunu reddettiği ve parmak izinin bantta bulunmasına anlam veremediği ifade edildi. Ş.G.'nin, yaşadığı hayat tarzı ile ailesinin yaşam tarzı arasındaki aykırılık nedeniyle Yunus G. tarafından henüz açık kimlikleri tespit edilemeyen kişilerin de iştirakiyle tasarlayarak öldürüldüğü hususunda çok kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu belirtilen iddianemede şöyle denildi:

"Daha önce vermiş olduğu beyanlar ve kendi aile yaşantısı dikkate alındığında, maktulenin öldürülmesi olayının, yöre insanının bu tür olaylara bakış açısı, yaşam tarzı, örf ve adetlere bağlılık bakımından, maktulenin sürekli evden kaçıp farklı insanlarla ve yine yörece hoş karşılanmayacak yerlerde bulunmasının, cinayetin 'töre' cinayeti olduğu kanısında varılmıştır" denildi.

İddianemede, Yunus G. hakkında TCK'nın 'Töre saikiyle kardeşi öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. İddianeme, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yunus G.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title