Haberler

Torbalılı Mucit Bisiklete Motor Taktı

Torbalı'da Ahmet Çelik adlı bir motor tamircisi, bisikletine taktığı motor ile herkesin ilgi odağı oldu.

Torbalı'da Ahmet Çelik adlı bir motor tamircisi, bisikletine taktığı motor ile herkesin ilgi odağı oldu. Topladığı malzemelerle bisikletini motora çeviren mucit, saatte 60 kilometre hız yapabiliyor. Tek silindirli ve çift zamanlı olan bisiklet, yağ karışımı benzinle çalışıyor.

Çelik, bisikletine taktığı motor ile hem pedal çeviriyor hem de yorulduğu anlarda motorunu çalıştırarak 1 litre benzin ile 60 kilometre yol yapabiliyor. Küçük yaşlardan beri teknolojiye merakı olduğunu anlatan Çelik, yaptığı bisikletin motorun dördüncüsü olduğunu söyledi.

Can sıkıntısından dolayı yaptığı bisiklet motorlarının üçünü sattığını belirten mucit

Çelik, bisiklet motor yapmanın kendisi için hobiye dönüştüğünü söyledi. Çelik, "Daha az benzin ile daha fazla yol gidebilmek için arayışlarda bulunurken, bisikletime motor takmak aklıma geldi. Yaklaşık 1 ay süre içinde çalışarak, bisikletime motor takmayı başardım. Küçük bir motor olduğu için karşıdan baktığınızda fark edilmiyor. Daha sonra ise mekanizmasını oluşturdum"

dedi.

Bisikletinin pedalını çevirip gittiği sırada, motoru çalıştırmak için debriyaja bastığını belirten Çelik, "Motor kendiliğinden çalışıyor. Bundan sonra ise gaza basarak yaklaşık 60 kilometre sürate ulaşabiliyorum. Tekrar bisiklet kullanmak istediğimde motoru devreden çıkarıyorum. Bisikletimi hem spor amaçlı hem de daha hızlı ulaşım sağlamak için kullanıyorum. Motor takılı bisikletimi görenler ise hayretle bakıyorlar. Artık bu bende hobi oldu. Bu yaptığım 4'üncü bisiklet motor. Küçük bir atölye kurup bu işi de ek olarak yapmak istiyorum" diye konuştu.

Bisikletinin üst kısmına 2.5 litrelik bir benzin deposu monte ettiğini belirten Ahmet Çelik, bisikletine taktığı motorun az benzin yaktığını, bir litre benzinle 60 kilometre yol katedebildiğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çelik Torbalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title