Haberler

Torbalı Belediyesinden Suriyeli Ailelere Kışlık Yardımı

Güncelleme:

Torbalı Belediyesi, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Torbalı'nın Özbey Mahallesine yerleşen 70 Suriyeli aileye gıda yardımı yaptı.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Torbalı'nın Özbey Mahallesine yerleşen 70 Suriyeli aileye Torbalı Belediyesi tarafından gıda yardımı yapıldı.

Torbalı Belediyesi, Suriye'deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan göçmen 70 aileye kışlık erzak, kuru gıda, yakacak yardımı yaptı. Zor kış koşullarına dayanabilmek için Torbalı'nın Özbey Mahallesinde bulanan boş arazide çadırlarda kalan 70 aile için Torbalı Belediye Başkanlığı yardım kolileri dağıttı. Yurtlarını, evlerini, sevdiklerini kaybeden, canlarını korumak için Torbalı'ya kadar ulaşan Suriyeli ailelere yardım sırasında duygulu anların yaşandığı, bazı kadınların ağladıkları gözlendi.

"BİZİM SARAY GİBİ EVLERİMİZ VARDI"

Suriyeli bir kadının "Bizim saray gibi evlerimiz, çok güzel hayatımız, okula giden çocuklarımız, esnaflık yapan babalarımız vardı. Şimdi dağıldık, parçalandık ve çaresiz halde buralara savrulduk" sözleri diğer kadınların ağlamalarına neden oldu. Duygusal anların yaşandığı yardım sırasında, aile büyükleri Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'e teşekkür ettiler.

"YARDIM ARALIKSIZ DEVAM EDECEK"

Suriyeli sığınmacılara Torbalı Belediyesi olarak gerekli olan temel ihtiyaç yardımlarının yapıldığını belirten Torbalı Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Mesut Şahin, " Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez'in talimatıyla ihtiyaç sahibi aileler ile birlikte Suriye'deki iç savaştan kaçıp ilçemize gelen ihtiyaç sahibi Suriyeli sığınmacıların tespit edilme çalışmaları başlatıldı. Tespit edilen 70 aileye temel gıda ihtiyaçlarının bulunduğu erzak kolileri tarafımızdan teslim edildi. Torbalı Belediyesi olarak tespit çalışmalarımızın neticesinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Yaşar Görmez Torbalı Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title