Haberler

Toptan: Memura Siyaset Yasağı Savunulamaz

TBMM eski Başkanı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, memur olan babası Talat Fehmi Toptan'ın 1950'li yıllarda siyaset yaptığını hatırlattı.

TBMM eski Başkanı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, memur olan babası Talat Fehmi Toptan'ın 1950'li yıllarda siyaset yaptığını hatırlatarak, "Şimdi biz yan yana, biri işçi statüsünde, biri memur statüsünde çalışan iki arkadaşımızın birine siyaset yasağı getirmişiz, öbürüne serbest bırakmışız. Anlaşılabilir, savunabilir bir şey değil" dedi.

Memur Sen Konfedarasyonu'na bağlı Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Sendikası (Enerji Bir-Sen) Zonguldak Şubesi'nin 1'inci Olağan Kongresi, Genel Maden İşçileri Sendikası'nda yapıldı. Kongrede konuşan Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, siyaset hakkının memurlardan alınmamasını istedi. Kongreye katılanlar arasında bulunan AK Parti Zonguldak 1'inci sıra milletvekili adayı Köksal Toptan'ın babası Talat Fehmi Toptan'ın 1950'li yıllarda memur olduğu halde siyaset yaptığını söyleyen Tombul, "Biz memurlar olarak siyaset hakkının memurlardan alınmamasını istiyoruz. Sayın Toptan, bir televizyon programında babasının memur olarak siyaset yaptığını söylemişti. Bunlara siyasetçilerin, bizlerin karar vermesi lazım" dedi.

Kongre Divan Başkanı Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan ise Tombul'un konuşmasının ardından, "Memura siyaset hakkı istiyoruz" dedi.

MEMURA SİYASET HAKKI VERİLMELİ

Toptan, 2023 hedeflerinin sadece kendilerinin hedefi değil, başta sivil toplum örgütleri olmak üzere tüm toplumun, herkesin hedefi olması gerektiğini söyledi. Toptan, 2023 hedefinin demokratikleşme, yeni sivil anayasa yapma, sendikacılık hareketinin önünde bulunan engelleri aşma ve ekonomik büyüklükler konusunda aşılması gereken engelleri gösterdiğini vurguladı. Babasının Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'nde memur olarak görev yaparken Kilimli Beldesi ile Zonguldak merkezde bir süre DP Ocak Başkanlığı görevlerinde bulunduğunu doğrulayan Toptan, şöyle konuştu:

"Babam bugünkü 657'ye tabi bir memurdu. Siyaset yapıyordu. Şimdi biz yan yana, biri işçi statüsünde, biri memur statüsünde çalışan iki arkadaşımızın birine siyaset yasağı getirmişiz, öbürüne serbest bırakmışız. Anlaşılabilir, savunabilir bir şey değil. İnşallah bu sivil anayasa yapımı gayretleriyle, bu ve buna benzer önemli engeller aşılacak. ve Türkiye demokratikleşme konusunda, özgürleşme konusunda daha önemli noktalarda olacaktır. "

HÜKÜMETİN ENERJİ POLİTİKASI DOĞRU

2023 hedeflerinde enerjinin çok önemli olduğunu kaydeden Toptan, bugün Türkiye'nin 198 milyar kilovat saat elektrik ürettiğini, 2023 hedefinde bunun 360 milyar kilovat saate çıkacağını söyledi. Bunun için termik ve hidrolik santraller yanında güneşten, rüzgardan, termal kaynaklardan yararlanabilmek için yasal altyapıyı geçen dönemde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Toptan, "Bu konuda başta güneş olmak üzere çok önemli noktalara geldiğimizi de ifade etmek istiyoruz. Bunları yeterli bulmuyoruz. O nedenle hükümetin programında nükler enerji santrali yapımı var" dedi.

Dünyanın her hangi bir yerindeki olası bir nükleer facianın bütün dünyayı etkilediğini belirten Toptan, şöyle devam etti:

"Türkiye'de kurmayalım. Ermenistan'da kurulmasına engel olma şansımız var mı? Fransa'da veya Almanya'dakini yok etme şansımız var mı? Yok. Onların bir nükleer sızıntısının bize yansımasını, ülkemize gelmesini engelleyecek bir imkanımız var mı? O da yok. Bu nedenle hükümetimizin bu politikası doğrudur. Türkiye'de 2023 yılında mutlaka en az 360 milyar kilovat saate varacak elektrik üretimini sağlamak zorundayız. " - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title