Haberler

Toplum Yararına Çalışma Programı

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aşıcı: "İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, uygulanan programlarla işsizlere iş olanağı sağlıyoruz"

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Toplum Yararına Çalışma Programı ile işsizliğin yoğun olduğu

dönemlerde işsizlere iş olanağı sağladıklarını söyledi.

Aşıcı, beraberindeki Şube Müdürü Yahya Demir ile birlikte Torul, Kürtün ilçeleri ile Özkürtün beldesinde incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen işçilerin sorunlarını dinledi.

Aşıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmemeleri için kamu yararına istihdam edildiklerini belirterek, "Geçen yıldan devam eden 2 ve bu yıl uygulamaya koyduğumuz 19 proje ile toplam 21 toplum yararına çalışma programını sürdürüyoruz. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz ve Haziranda sona eren program kapsamında 570 kişiye okul ve çevre temizliği programlarında iş olanağı sağladık" dedi.

Kelkit, Kürtün, Köse, Şiran ve Gümüşgöze belediyelerinin kamusal altyapılarının yenilenmesinde, Kelkit, Şiran, Köse, Ünlüpınar, Kaş, Söğütlü, Öbektaş, Özkürtün, Torul, Tekke, Yeşilbük, Deredolu, Kürtün ve Salyazı belediyelerinin çevre temizliği programlarında 180 kişinin istihdam edilerek iş olanağı sağlandığını vurgulayan Aşıcı, "Bu kişilere program süresince ücret, vergi ve sosyal güvenlik giderlerinden oluşan sanayi sektöründe çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan cari brüt asgari ücrete göre hesaplanan ücret üzerinden ödemeleri yapılmaktadır. 30 Eylül'de sona erecek programın toplam maliyeti 800 bin liradır" diye konuştu. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Özkürtün Kürtün Torul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title