Haberler

Toplululaştırma Çalışmaları Beyşehir'in Tarımını Ayağa Kaldıracak

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde hayata geçirilen ve geçirilmekte olan toplulaştırma projelerinin bölgenin geleceğine yön vererek, yöre çiftçisini tarımda ayağa kaldıracağını söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde hayata geçirilen ve geçirilmekte olan toplulaştırma projelerinin bölgenin geleceğine yön vererek, yöre çiftçisini tarımda ayağa kaldıracağını söyledi.

Akış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir bölgesi için en acil konuların başında toplulaştırma ve tasarruflu sulama sistemlerinin geldiğini belirterek, tarımsal altyapıyı düzenleyerek ziraate daha elverişli tarlalar üretmek amacıyla toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projelerinin hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü eliyle Beyşehir ilçesinde uygulanan projelere yönelik bilgiler veren Akış, üretime dolaylı etkisi olan projeyle çiftçilerin parsellerinin oranlarını eşitleyerek, üretimde her parselin önemli hale getirilmesinin sağlandığını ifade etti. Beyşehir ilçesine bağlı Bayavşar, Esence, Adaköy, Kayabaşı, Yukarı Esence, Çiçekler, Karahisar, Bekdemir, Çivril ve Bayat köy ve beldelerini kapsayan bölgede toplam 5 bin 726 hektarlık alanda çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Akış, bunlarla ilgili toplam bedelin 3 milyon 955 bin lira olduğunu vurguladı.

Akış, şöyle devam etti:

"3.Kısım AT ve TİGH Projesi kapsamında Beyşehir ilçesine bağlı Akburun, Eylikler, Gölkaşı, Kuşluca, Sadıkhacı belde ve köyleri, Derebucak ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesi ve Hüyük ilçesine bağlı Budak, Çukurkent, Göçeri, İmrenler, Köşk, Tolca, Yenice köy ve beldelerini kapsayan proje ise ihalesi yapılmış olup, 17 bin hektarlık alanda çalışma yapılacaktır. Bu çalışmalarla ilgili toplam bedel ise 17 milyon liradır.Toplulaştırma projeleri, tarımsal altyapıyı ve üst yapıyı düzenlemeyi hedeflemektedir. Artık her tarlanın yolu olacak, sınırlarında düzeltme yapılacak. Kapsamlı bir tarla düzenlemesi sözkonusu olacak ve tarlalardaki parçalı kullanımlar minimum seviyeye indirilecek. Beyşehir ve bölgemizin geleceğine yön verecek toplulaştırma  projelerine desteklerini esirgemeyen hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akış Beyşehir Hüyük Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title