Haberler

Toplu Ulaşım Haftasında İETT Etkinlikleri Başladı

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün Öncülük Ettiği İstanbul Toplu Ulaşım Haftası Taksim Meydanı'nda Grafiti Çalışmalarıyla Başladı

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün öncülük ettiği İstanbul Toplu Ulaşım Haftası Taksim Meydanı'nda Grafiti çalışmalarıyla başladı.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı da Grafiti sanatçılarıyla beraber duvar boyadı. Baraçlı, Ulaşım haftası çerçevesinde halkımıza toplu ulaşım araçlarını etkin şekilde kullanma bilinci kazandırmak ve toplu ulaşımda görgü ve nezaketi artırmak için bir dizi etkinliklerde bulunacaklarını söyledi.

Toplu Ulaşım Haftası Çerçevesinde İETT Genel Müdürlüğü toplu ulaşım bilincini artırmak için Taksim Meydanı çeşitli etkinliler düzenledi. 2x12 metre büyüklüğünde hazırlanan iki duvara Grafiti sanatçıları tarafından toplu ulaşımı anlatan çalışmalar yapıldı.

Yine hazırlanan bir başka duvara da vatandaşların toplu taşıma araçları ve sürücüleri hakkında görüş ve önerilerinin yazılmasını sağlayan dilekçe kağıtları asıldı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikte İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı da Grafiti sanatçılarıyla birlikte eline aldığı bir tüp sprey boyayla duvarları boyadı. Baraçlı daha sonra öneri ve şikayet duvarını gezdi. Bu duvarda da en çok vatandaşların İETT şoförlerinin eğitilmesi hakkında görüş bildirdiği dikkat çekti.

Toplu ulaşımı yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı şunları söyledi; "Diğer otoriterlerle beraber İstanbul'da toplu ulaşımı nasıl daha iyileştirebiliriz diye çalışmalar yürütüyoruz. Bunlarla ilgili bilim adamlarının görüşlerini de alacağız. Toplu ulaşımın yaygınlaştırılması için gayretlerimizi İETT ve diğer otoritelerle birlikte, İstanbul'a daha farklı noktalara getirmenin gayreti içersindeyiz.

Toplu ulaşımda hizmet kalitesini iyileştirme, daha iyi nasıl yapabiliriz, hat iyileştirmeleri, vatandaş şikayetlerini değerlendirme ve çözüm önerilerinin üretilmesiyle ilgili çalışmalarını içeren bir etkinlikler haftası olacak. Toplu ulaşımında görgü ve nezaket kurallarıyla ilgili ilköğretim okullarında yayınlayacağımız bir kitabımız var, onu dağıtacağız.

Toplu ulaşımın görgü ve nezaket kuralları içersinde gerçekleştirilmesine inanıyoruz" dedi. basın mensuplarının fiyat düzenlemeleriyle ilgili bir soruya, "Maliyetlerimizi tabi ki kontrol altına almak zorunda olduğumuz için bazı fiyat düzenlemeleri yaptık. Biz Büyükşehirin desteğiyle hizmet kalitesini geliştirme çabasındayız" dedi.

Yine basın mensuplarının Metrobüslerde gerçekleşen eylemler hakkında sorulan soru üzerine, vatandaşlarımızdan bu tarzdaki eylemlerde bizi anlamalarını bekliyoruz. Demokratik tepkilerini gösterdikleri sürece şikayette bulunmuyoruz. Ama İETT çalışanları olarak vatandaşlarımızdan bizi anlamalarını ve empati kurmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title