Haberler

Toplu Konut Mahalle Meclisi'ne Ziyaret

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile DİSKİ Genel Müdürü Toplu Konut Mahalle Meclisi'ni ziyaret ederek sorunları dinledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Süvari, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, Meclis Üyeleri Mustafa Emra ile İhsan Süleymanoğlu, Aziziye Gündoğan Toplu Konut Mahalle Evi'ni ziyaret ederek, mahalle meclisiyle bir araya geldi. Ziyarete, Mahalle Meclisi Eş Başkanları Ziya Göklap, Şerivan Yasak, DBP, HDP Yenişehir İlçe Yönetimi ve semt sakinleri katıldı.

Toplu Konut Mahalle Meclisi ziyaretinde konuşan Genel Sekreter Fethi Süvari, mahalle meclisleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını, Toplu Konut Mahalle Meclisi'nin, kentte ilk kurulan meclis olmasından dolayı önem arz ettiğini söyledi.

Toplu Konut bölgesinden en fazla talebin toplu taşıma araçları konusunda geldiğini belirten Süvari, mayıs ayından itibaren Toplu Konut bölgesine ek seferler düzenleneceğini açıkladı. 22 adet doğalgazla çalışan otobüsün 15 Mayıs'tan itibaren kentte toplu taşıma hizmetinde kullanılacağını kaydeden Süvari, "Yeni araçlardan bir kaçı Toplu Konut'ta hizmet verecek. Ulaşım Daire Başkanlığı'yla birlikte yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Bundan sonra otobüs seferlerimiz sistemli bir şekilde hizmet üretecek. Ayrıca araç filomuzu da genişleteceğiz." dedi.

Bu yıl Toplu Konut bölgesine 3 bin ton asfalt serileceğini söyleyen Süvari, semtteki karakol ile Telekom arasındaki yolun asfaltlanması ile ilgili çalışmanın da programlarında olduğunu vurguladı. Pazar yeri konusunda bir talebin olduğuna değinen Süvari, bununla ilgili gerekli çalışmanın yapıldığını bildirdi.

Yollar hakkında bilgi verildi

Altyapı çalışmaları nedeniyle özellikle yolların bozulduğunu, bu nedenle bu yıl belediye bütçesinin yüzde 30'unun yol ve kaldırımlar için harcanacağını ifade eden Süvari, "Kent merkezi, ilçeler ve kırsal ilçelerde yol yapım, asfalt ve kaldırımlar için 176 milyon lira harcayacağız. Sorunları minimalize edeceğiz. Kaldırım ve yeşil alanlarda bu çalışmanın bir parçasıdır" diye konuştu.

Kentte kreşlerin büyük ihtiyaç olduğunu, Toplu Konut'ta ikamet edenlerin birçoğunun çalışan olduğunu belirten Süvari, Toplu Konut'ta yakın zamanda bir kreş açacaklarını söyledi.

'Talepler bizler için birer görev'

Tüm taleplerin kendileri için görev olduğunu ifade eden Süvari'nin konuşmasının ardından Toplu Konut Meclisi üyeleri ve semt sakinleri, mahallenin sorunlarını aktardılar. Talepleri ve sorunları dinleyen Belediyemiz yetkilileri ise taleplerin yerine getirilmesi ve sorunların çözüme kavuşması için çalışma yürüteceklerini ifade ettiler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Zülküf Karatekin Gündoğan Aziziye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title