Haberler

Toplu Görüşmeler de Üçüncü Tur Tamamlandı

Memurların 2011 Mali ve Sosyal Haklarını Belirlemek İçin Başbakanlık Merkez Bina'da Bir Araya Gelen Kamu Görevlileri Sendikaları ile Kamu İşveren Kurulu, 3. Tur Görüşmesini Tamamladı.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplantıda taleplerini sıraladıklarını belirterek, hükümetin de önerisini biran önce masaya koymasını istediklerini ifade etti.

Memurların 2011 mali ve sosyal haklarını belirlemek için Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya gelen kamu görevlileri sendikaları ile Kamu İşveren Kurulu 3. tur görüşmesini tamamladı. Gündoğdu konuşmasında, Bakan'dan düşünmek için zaman verilmesi gerektiğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti: "Referandum için bile evet veya hayır demek için tartışmaların değerlendirmelerin uzun süredir devam ettiğini söyledik. Son toplantıdan önce hükümetin teklifini açıklamasını istedik. Toplu sözleşme hakkı anayasa değişiklik paketinde var, grev hakkı yok. Bunun için başka bir anayasa değişikliği yapılmasını istiyoruz. Kamu çalışanlarının farklı istihdam türlerinin, son verilmesini istiyoruz. 4-B, 4-C, 4924 Sayılı Kanuna tabii çalışan personelin karşılaştığı sorunların çözümü için uğraştık. En önemli konulardan biri de bunların eş durumları. Eş durumları ile ilgili sorunların çözülmesini istiyoruz. 4-B'liler ve sözleşmeliler için bir çalıştay yapılması önerisini getirdik."

Türkiye Kamusen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Kamu İşveren Kurulu'nun değerlendirmesi adı altında kendilerine sunulan raporun "ilginç" olduğunu savunarak, raporda bir şekilde taleplerin reddedildiğini ifade etti. Komisyon değerlendirmesinin rapor şekline dönüştüğünü gördüklerini açıklayan Akyıldız, kamu çalışanlarının taleplerinin değerlendirildiği bu çalışmada iyimser bir yaklaşım sergilenmediğini ileri sürdü. Akyıldız şunları kaydetti: " Komisyonun talepleri içeren bu çalışmayı red raporuna dönüştürdüğünü gördük. Mutabık kalınan tek konu sadece ve sadece siyaset hakkı ve grev hakkıyla ilgili olarak yeni bir anayasa değişikliği yapılması yönündeydi. Devlet Bakanı Yazıcı'dan 26 Ağustos tarihinde bir toplantı yapılmasını talep ettik. Ancak Bakan reddetti. Zamanı ne kadar daraltırlarsa daraltsınlar biz söyleyeceklerimizi söyleyeceğiz. Yapacaklarımızı yapacağız." Akyıldız, aslında tek mutabık kalınan konu olan grevli toplu sözleşme hakkı için anayasa değişikliği yapılması konusunda mutabık olmadıklarını çünkü kamu çalışanlarının grevli toplu sözleşme hakkının zaten var olduğunu öne sürdü. Akyıldız, bunun önündeki tek engelin "siyasi irade" olduğunu iddia ederek, zaten bu hakların uluslararası sözleşmelerden dolayı var olduğunu savundu. Akyıldız, toplu görüşmelerin dar zamana sıkıştırılarak referandum öncesi kamu çalışanlarının sorunlarının kamuoyundan kaçırılmak istendiğini ileri sürdü. Akyıldız, hükümetin getireceği tekliften umutlu olmadıklarını belirterek, "siyasi irade"nin el altından kamuoyuna açıklamalar yaptığını dile getirdi. Akyıldız şöyle devam etti.: "Öyle sanıyorum ki siyasi irade yüzde 2.7 ve yüzde 2.7 eşittir 5.4'lük bir zam ve 60 TL'lik ek ödeme artışı hedeflemektedir ya da bunun çok az üzerinde bir gelişme ile bu işi kapatmak istemektedir." (ANKA)

(ME/BRŞ)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title