Haberler

Toplanan Kitaplarla Roman Çocuklara Kütüphane Kurulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncı kez düzenlenen Kitap Fuarı’nda, kitap kumbaraları aracılığıyla toplanan kitaplar ile Roman Çocuklar için kütüphane kurulacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncı kez düzenlenen Kitap Fuarı'nda, kitap kumbaraları aracılığıyla toplanan kitaplar ile Roman Çocuklar için kütüphane kurulacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncı kez düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı 17 Mayıs Cumartesi günü kapılarını kitap severlere açacak. Toplam 350 yayınevi ve 30 sahafın stant açacağı fuarda 400 etkinlik gerçekleştirilecek. Kocaeli Kitap Fuarı'nın bu yıl ki onur konuğu ise Türk öykücülüğünün önemli isimlerinden Rasim Özdenören olacak. Kocaeli Kitap Fuarı'nda kurulan kitap kumbaraları ile her yıl olduğu gibi yine vatandaşların bağışladıkları kitaplar toplanacak. Bu kitaplar ile roman çocuklar için bir kütüphane kurulması planlanıyor.

Kocaeli Kitap Fuarı'nın tanıtımı için Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncuları giydikleri kostümlerle 'Kitap Adam' olarak Kocaeli merkezi ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bunun yanında sosyal medya fenomenleri Sakarya ve Kocaeli Üniversitelerinde konferanslara katılacak. Artık gelenek haline gelmiş olan Kocaeli'de ağaçların kitap açması ise Kocaeli Kitap Fuarı'nın başlamasına iki gün kala 15 Mayıs Perşembe günü sabah saat 7'de gerçekleşecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleşecek olan altıncı Kocaeli Kitap Fuarı'nın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısına Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Muhlis Öztürk ve Ali Osman Karabayır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ersin Yazıcı katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin yazıcı, "Kocaeli sadece sanayi kenti olarak değil, başka özellikleri ile de anılmasını istiyoruz. Bu yıl 'Kitapların Dünyasına Dalın' sloganı ile yola çıktık. Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl Balçiçek İlter, Markar Esayan, Ayşe Kulin, Mustafa Armağan, Zahide Yetiş, İsmet Özel, Senai Demirci, Kahraman Tazeoğlu, Murat Menteş, Üstün Dökmen, Nihat Doğan, Ahmet Taşgetiren, Enver Aysever, Kadir Mısıroğlu, Ahmet Ümit ve daha birçok yazarın yanı sıra 350 yayınevi, 400 etkinlik, 120 söyleşi, 230 imza günü, 30 sahaf ile 55 Sivil Toplum Kuruluşu'nu ağırlayacak. Bu yıl farkındalık oluşturmak amacıyla 12-16 Mayıs tarihlerinde okullarda kitap adamlar 15 dakikalık piyesler yapacak. Sosyal medya fenomenleri 13 Mayıs'ta Sakarya ve Kocaeli Üniversitesi'nde kitap fuarı tanıtımını yapacak" dedi.

Seçkin kitapevlerinin bu yıl yine fuarda yerlerini alacağını söyleyen Yazıcı, "Fuarımız her görüşün, her fikrin kendisine yer bulduğu, her kesim ve siyasi görüşten yazarın yer aldığı fuar, söz konusu duruşuyla özgürlük ve demokrasi rüzgarları estiriyor. Fuarda stant açacak olan sahaflarımızla bu yıl müzayede yapacağız. Bu yıl ilk kez nadide eserlere sahip olan sahaflar müzayedelerini açacak" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rasim Özdenören Ersin Yazıcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title