Haberler

Tokat'ta Öğretmene Soruşturma Açılması

Tokat'ta, "başını örtmeyen kız öğrencilere yönelik" sarf ettiği iddia edilen sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan öğretmen Lale Yıldız İleri, bu ifadeleri kesinlikle kullanmadığını bildirdi.

Tokat'ta, "başını örtmeyen kız öğrencilere yönelik" sarf ettiği iddia edilen sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan öğretmen Lale Yıldız İleri, bu ifadeleri kesinlikle kullanmadığını bildirdi.

İleri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında öğretmen olarak atamasının yapıldığını belirtti.

2013 yılından bu yana Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yaptığını anlatan İleri, şunları kaydetti:

"İddiaya göre, derste öğrencilerime hitaben;  'zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah, kötülük de mubah ve siz koşarak eyleme gittiniz. O, toprağın altında, Fatiha okudunuz mu? Siz de Özgecan gibi olursunuz' dediğim söylenmiştir ve yazılmıştır. Halbuki bu ifadeler kesinlikle tarafımdan söylenmemiştir ve tamamen yalandır. Neresinden bakılırsa bakılsın insanın kanını donduracak bu cümleleri söylediğim iftirası ile insanlık hassasiyetim ve onurum derinden zedelenmiştir. Hem öğretmenlik eğitimi hem de dini formasyon almış bir kişi olarak beni, Tarsus'taki o menfur saldırıyı gerçekleştirenlerle aynı düşünce yapısında olduğum varsayılarak yapılan yorumlar en hafif tabiriyle haksızlıktır, vicdansızlıktır."

Kendisiyle ilgili haber yapılırken gazetecilik meslek ilkelerinden olan "doğruluk, tarafsızlık" gibi hususların hiçe sayıldığını öne süren İleri, "Doğrudan bana ulaşılarak olayın basında verildiği biçimde gerçekleşip gerçekleşmediği sorulabilirdi. Bu yapılmayarak basın etiğinin gözardı edildiğini düşünüyorum. Söz konusu süreçte hukukun temel prensiplerinden olan masumiyet karinesi, yani 'kişi mahkemeler önünde suçu sabit olana kadar masumdur' ilkesi hiçe sayılmıştır. Hakkımda çıkan iddialar doğru değildir. Bu konuda aleyhime yapılmış kötü niyetli olduğunu düşündüğüm haberleri üretenler, tekzip etmeyenler ve yayımdan kaldırmayanlar hakkında yasal yollara başvuracağım" ifadelerini kullandı.

Tokat'ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Lale Yıldız İleri hakkında, "başını örtmeyen kız öğrencilere" söylediği öne sürülen sözleri nedeniyle soruşturma açılmış, görev yeri değiştirilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500

Yorumlar (9)

Adınızı Yazın:

SATEN O OKULDA Bİ DİN KÜLTÜRÜ ÖGRETMENNİDE İFTARAYLA 70 YIL HAPİS YAPTIRDILAR ADAM CAGIZ HALEN YATIYOP HAPİSTE O BEN OLAYI TAMAMEN MESEPSEL DİYOR ÖGRETMENİDE TANIYOR BÖYLE ŞEY SÖYLEMEZ HAPİS YATANIDA TANIYORUM ADAM CAGIZ SUÇUM YOK DİYE AVUKAT BİLE TUTMADI TAMAMMEN MESEPSEL VE DİN SOGUTMAK İÇİN YAPILAN İFTİRA

6
2
yanıtYanıtla
şaban günbey:

iftira olduğu bariz bir şey. . . aklı başında bir insan böyle sözler sarfetmez. . . hele de din kültürü öğretmeni. . .

4
2
yanıtYanıtla
imam hatip lisesi 11:

Bizzat kendi ogrencileri soyluyor iftira diye daha neyin kafasini yasiyorsunuz iftira iste serefsizleirn oyunu !!! İftira ne buyuk gunahtir kimsenin ahı kimsede kalmaz!!!!!!!!. . .

5
1
yanıtYanıtla
zprensimobilWeb@haberler.com:

Madem iftira, neden ozur diledin.

1
1
yanıtYanıtla
ÖNEMİ YOK.:

O okul bu geneleğini sürdürüyor. Daha öncede din kültürü öğretmenine soruşturma açılmş hiç suçu olmadığı halde hapis almıştı. olay tamamen mezhepsel. simdide bu hoca hanımla uğraşmak istiyorlar. Birileri birşeylerin fitilini ateşlemek istiyor. bariz ortada.

0
0
yanıtYanıtla
Şaban günbey:

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, ALPAY: ''O ÖĞRETMEN SİYASETEN LİNÇ EDİLMEK İSTENİYOR''Başkan Alpay, ''Bizim siyasi duruşumuzdaki fark işte budur. Mağdurun siyasi görüşü ve duruşuna bakmaksızın onun yanında oluruz. Bu olayda da kadın öğretmene, söylediği sözlerin çarpıtılması ve yalanlarla bezenerek o sözlerin farklı yönlere çekilmesi sonucu toplumsal bir travma yaşanılmasının önü açılmak istenmiştir. Öğretmenin söylediği iddia edilen sözler tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu okulun provokasyonlara açık olması, durumu daha da açıklanabilir hale getirmektedir.

0
0
yanıtYanıtla
Şaban günbey:

Demokratik Sol Parti Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, ''Kişi mahkemeler önünde suçu sabit olana kadar masumdur'' ilkesi yok sayılarak, edep, ahlak ve gazetecilik ayaklar altına alınmıştır. '' dedi.

0
0
yanıtYanıtla
DeryamobilWeb@haberler.com:

O öğretmen konuşmalarına dikkat etseydi bunlar olmazdı çocuklar niye yalan söylesin ben inanıyorum öğretmen hanımın bu tarz konuştuğuna

0
0
yanıtYanıtla
dünya:

Senin inanman bunun doğru olduğunu göstermez. Suçu sabit olana isbat edilene kadar herkes masumdur.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title