Haberler

Tokat'ta Engelliler Kamp Yaptı

Tokat'tın Niksar ilçesinde 50 engelli ve ailesi kamp yaptı.

Tokat'tın Niksar ilçesinde 50 engelli ve ailesi kamp yaptı.

50 engelli ve aileleri ilçedeki Çamiçi yaylasında bir gece kamp yaptılar. Kampta engelliler hocalarının eşliğinde çeşitli aktiviteler yaptı.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan Köten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli çocukların sadece rehabilitasyon merkezlerinde kalmasını istemediklerini, onların aktif yaşamda da yanlarında olmak istediklerini kaydetti.

Engelli çocuklara ve ailelerine destek olmak istediklerini anlatan Köten, şunları söyledi:

"Ülkemizde artık siyasi destekle birlikte engellilerin durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlar asgari düzeye indirildi. Ancak toplumda engelli bireylere yaklaşımda bazı sorunlar hala aşılmış değil, insanlar hala engelli bireylere nasıl davranacakları konusunda bilgi sahibi olmadıklarını."

Engelli ailelerinden Lütfiye İşlekli, "Biz engelli çocuğumuzla düğünlere bile gidemiyoruz, gezmeye eğlenmeye çıkamıyoruz. Günlük işlerimizde sokağa çıktığımız zamanlarda dahi bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu zamana kadar hiç tatile gidemedik. Bu kamp bizim için yaşayamadığımız tatil oldu. Çocuklarımızda bizde bayram yaşıyoruz adeta" dedi. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Beyaz Ay Derneği Türkiye Niksar Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title