Haberler

Tokat'ta 10 Engelliye Bir Danışman

Tokat Valisi Cevdet Can, engellilere yönelik olarak 10 haneye bir memur görevlendireceklerini ifade ederek, “Ne kadar engelli kardeşimiz varsa 10 haneye bir danışman atanacak” dedi.

Tokat Valisi Cevdet Can, engellilere yönelik olarak 10 haneye bir memur görevlendireceklerini ifade ederek, "Ne kadar engelli kardeşimiz varsa 10 haneye bir danışman atanacak" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şubesi tarafından Engelsiz Yaşam Parkı'nda düzenlenen sertifika töreni Vali Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Sakatlar Derneği Tokat Şubesi Başkanı Ali Aras, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İbrahim Akpınar, engelliler ile yakınlarının katılımı ile yapıldı. Sertifika dağıtım töreninde konuşma yapan Vali Can, engellilere yönelik olarak 10 haneye bir memur görevlendireceklerini kaydetti. Engellilerin genel sorunları dışında özel sorunları olabildiğine dikkat çeken Vali Can, "Mesela bir engellimizin beynine pil takılacak 80 bin TL masrafı var. Bunu bizim bulmamız, birisinin de takip etmesi lazım. Bu anlamda il merkez ve ilçelerimizde ne kadar engelli kardeşimiz varsa 10 haneye bir danışman atanacak. O danışman artık onların gözü, eli, kulağı olacak. Hiçbir problem kalmayacak" şeklinde konuştu.

Tokat'ta turizmin gelişmesi ile hediyelik eşya sektörünün gelişeceğini ifade eden Vali Can, engelli bireylere bu anlamda iş imkanı sağlanacağını ifade ederek, "Özel İdare destekleri ile engellilerimize hibe destekler vereceğiz. Ayrıca el sanatları ürünleri üretimi yapanlar bir engelli kardeşimizi çırak yapacak. Yanında çalıştıracak ve bu sektör gelişecek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların arından pazarlama ve kasiyerlik kursu alan 20 kişiye kurs bitirme belgeleri takdim edildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Danışman Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title