Haberler

Tok: "İstiklal Marşı Türk Milletinin Kahramanlık Destanıdır"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türk milletinin bağımsızlık sembollerinden biri olan İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabulünün 94. yıl dönümünü kutlayarak, “İstiklal Marşı Türk Milletinin Kahramanlık Destanıdır” dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türk milletinin bağımsızlık sembollerinden biri olan İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabulünün 94. yıl dönümünü kutlayarak, "İstiklal Marşı Türk Milletinin Kahramanlık Destanıdır" dedi.

Büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelesinin milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralarıyla ebedileştirdiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Milletimizin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız, milli değerlerimizi, milli karakterimizi, milli şuurumuzu ve ideallerimizi yansıtan eşsiz bir mücevher niteliğindedir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, 'Korkma' diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, Milli Mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli Mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır" diye konuştu.

"TÜRK MİLLETİNE TERCÜMAN"

Türk milletinin ruhuna tercüman olan İstiklal Marşı'nın milli birlik ve beraberliği en güzel biçimiyle vurguladığını kaydeden Tok, "Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünün milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimize armağan eden Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini, Çanakkale ve İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.

"ASRIN VİCDANI MEHMED AKİF PROGRAMI"

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Mehmed Akif Ersoy'u anma programı çerçevesinde 23 Mart Pazartesi Günü Saat 19.00'da İl Müftülü Konferans Salonu'nda "Asrın Vicdanı Mehmed Akif Ersoy" konu panel düzenleyecek. Mehmed Akif Ersoy'un torunu Selma Argon'un dedesini anlatacağı programda Yrd. Doç. Dr Şeyma Kuran, Prof. Dr. Yavuz Bayram, Prof. Dr. Şaban Sağlık da konuşma yapacak. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmed Akif Ersoy Mehmet Akif Ersoy Erdoğan Tok Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
title