Haberler

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sabancı Açıklaması

TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, genç girişimcilere paylaşmayı bilen, sorgulayan, talepkar şirketlerde çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, genç girişimcilere paylaşmayı bilen, sorgulayan, talepkar şirketlerde çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Sabancı, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından düzenlenen ve "Girişimciliğin Ustaları AGÜ'de Buluşuyor" sloganıyla Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda  gerçekleştirilen  "AGÜ Talks" söyleşisine katıldı.

Şirket yapılarının ve anlayışlarının zamanla değiştiğini belirten Sabancı, eskiden çalışanlarıyla birlikte yemek yiyen, sıraya giren patronların prim yaptığını ancak bunların artık yetmediğini, genç ve doğru insanların daha fazla beklenti içinde olduklarını söyledi.

Gençlerin 'Ben ne katacağım, kattığımın karşılığında ne alacağım' sorusuyla çalışma hayatına girdiklerini ifade eden Sabancı, "Herkes de bu sorgulamayı yapmak istemeyebilir. Eski düzen şirketlerde çalışıp talimat alarak memur gibi çalışmak isteyenler de olabilir. Hepiniz de girişimci olmak zorunda değilsiniz" diye konuştu.

Başarının ve yapılan işin keyfini yaşamanın çeşitli yolları olduğunu anlatan Sabancı, şöyle konuştu:

"Paylaşmayı bilen, sorgulayan, talepkar şirketlerde çalışın. Paylaşmayı işinizin parçası olarak görmelisiniz. Ekip çok önemli, ekibe önem veren şirketler önemli. Şirketi nereye götürmek istediğinizi paylaşmalısınız. Çünkü eğer insanlarla nereye gitmek istediğinizi, bilginizi paylaşırsanız çalışma arkadaşlarınızın saklanma ihtimali kalmaz. Ayrıca kazancı paylaşmalısınız. Bizim kültürümüzde karı paylaşmak var. Bunu yapınca insanlar motive oluyor, mutlu oluyor."

Sabancı'nın ardından yapımcı ve senarist Ayşe Şule Bilgiç ile Pozitron Kurucusu genç girişimci Fatih İşbecer de öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Pegasus Hava Yolları Ali Sabancı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title