Haberler

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Özkan Açıklaması

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Erol Özkan, dünya yüzeyinin üçte ikisinin buzul ve su olmasına rağmen insanların kullanabileceği temiz su kaynaklarının sınırlı olduğunu bildirdi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Erol Özkan, dünya yüzeyinin üçte ikisinin buzul ve su olmasına rağmen insanların kullanabileceği temiz su kaynaklarının sınırlı olduğunu bildirdi.

Özkan, Dünya Su Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, suyun doğal bir varlık ve insan hakkı olduğunu belirtti.

Suyun asla rant aracı olmaması gerektiğini ifade eden Özkan, mesajında şunlara yer verdi:

"Bu bağlamda tarım sektöründe uygulanması gereken bağımsız tarım politikaları gibi, en önemli doğal kaynağımız olan su için çok uluslu firmalara ve suyun ticarileşmesi için çaba gösterenlere karşı bağımsız su politikaları uygulanarak su kaynaklarımızın korunması gerekmektedir. Sularımızın korunması için de en kısa sürede su kanununun çıkarılması ve su kaynaklarının koruma altına alınması gereklidir. Dünya yüzeyinin üçte ikisi buzul ve su olmasına rağmen insanların kullanabileceği temiz su kaynakları sınırlıdır. Yeryüzündeki suyun yüzde 97,5'i kullanmaya uygun olmayan tuzlu sudur. Geriye kalan suyun ise büyük bir bölümü Kuzey ve Güney Kutuplarında buzullar içinde donmuş olarak bulunmaktadır. Geriye kalan yüzde 2,5'lik tatlı su kaynakları için insanlar, bitkiler, yaban hayatı, tarım ve sanayi rekabet etme durumundadırlar. Halen, dünya nüfusunun bugün itibarıyla 1/3'ü su sıkıntısıyla mücadele ederken, 2030 yılında bu oran 2/3 olacağı tahmin edilmektedir."

Kaynak: AA / Yerel

Ziraat Mühendisleri Odası Dünya Su Günü Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title