Haberler

Tkk Balıkesir Bölge'den Slaj Hamlesi

Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Balıkesir Bölge Birliği Müdürü Vedat Altın, 2016 yılında TKK ortaklarının 60 bin ton çeşitli ürününü değerlendireceklerini ifade ederek sadece slajlık mısır alımında 11 Bin Tona ulaştıklarını kaydetti.

Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Balıkesir Bölge Birliği Müdürü Vedat Altın, 2016 yılında TKK ortaklarının 60 bin ton çeşitli ürününü değerlendireceklerini ifade ederek sadece slajlık mısır alımında 11 Bin Tona ulaştıklarını kaydetti.

TKK Balıkesir Bölge Birliği Müdürü Vedat Altın 2016 yılında Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarının ortak ürünlerini değerlendirme kapsamında zeytin, hububat, slajlık mısır, dane mısır, yaş meyve ve sebze grubunda 60 bin ton ürününü değerlendireceklerini kaydetmişti. Altın, bu yıl sadece mısır slajı kaleminde ilk partide 11 bin ton slajlık mısır alımı gerçekleştirdiklerinin altını çizerek slajlık mısır alımı hedeflerinin 30 Bin Ton olduğunu belirtti. Vedat Altın yaptığı açıklamada "Ortak ürünlerinin değerlendirme kapsamında Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarımızın hububat, zeytin, slajlık mısır, dane mısır, yaş meyve ve sebze grubundaki ürünlerini alarak değerlendiriyoruz. Bu sayede hem üreticimizi piyasada koruyoruz, hem de ürünlerinin değer bulmasını sağlıyoruz. Sadece slajlık mısırda şimdiye kadar 11 Bin Ton ürün alarak işledik ve yine üreticilerimizin hizmetine sunduk. Şu anda Balıkesir, Bursa ve Çanakkale illerimizde alımlarımız devam ediyor ve kooperatiflerimiz aracılığı ile sadece mısır slajı olarak ortaklarımızın 30 Bin ton slajlık mısırını alıp işlemeyi düşünüyoruz"dedi.

2015 yılında hububat, slajlık mısır, yaş meyve ve sebze grubunda toplam 49 bin ton ürün alımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Altın, alınan ürünlerin öncelikli olarak ortak borcuna mahsuben alınmasıyla hem üreticiyi hem de tüketiciye koruduklarını söyledi. Altın, çiftçinin piyasada ezilmeden ürününü değerlendirdiklerini ve üreticinin de Tarım Kredi Kooperatiflerinin yaptığı bu işten mutlu olduğunu vurgu yaptı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title