Haberler

Tkdk Uşak Koordinatörü Ahmet Karataş."Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı...

TKDK Uşak Koordinatörü Ahmet Karataş, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı (IPARD) kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelere verilecek desteklerle ilgili 9.başvuru ilanına müracaatların başladığını, başvuruların 15 Mart'ta...

TKDK Uşak Koordinatörü Ahmet Karataş, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı (IPARD) kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelere verilecek desteklerle ilgili 9. başvuru ilanına müracaatların başladığını, başvuruların 15 Mart'ta sona ereceğini söyledi.

Karataş, düzenlediği basın toplantısında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) çalışmaları ve Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı (IPARD) hakkında bilgi verdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan TKDK'nın, Türkiye Cumhuriyeti adına IPARD Projeleri için 23 Ocak Çarşamba günü 9. başvuru ilanına çıktığı ifade eden Karataş, yatırım yapmak isteyen işletmelerin 15 Mart'a kadar müracaatta bulunması gerektiğini ifade etti.

TKDK, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla oluşan IPARD fonlarınının geri ödemesiz (hibe desteği) şekilde kullandırıldığını ifade eden Karataş, şöyle konuştu:

"Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı 9. başvuru ilanı müracaatları başladı. 15 Şubat-15 Mart 2013 tarihleri arasında proje başvurusu yapılabilecek yatırım alanları ve destek oranları, süt ve et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlara yüzde 50-65 arasında, süt ve et ürünlerinin, meyve ve sebzelerin, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlamasına yönelik yatırımlara yüzde 50 oranında, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi tedbiri kapsamında arıcılık, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi ve paketlenmesiyle ilgili faaliyetler ile yerel ürünler, el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına yönelik yatırımlara yüzde 50 oranında olacak."

Muhabir: Soner Kılınç

Yayıncı: Ramazan Ercan - UŞAK

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Ahmet Karataş Türkiye Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title