Haberler

Tkdk Simav'da Hibelerini Tanıttı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, Simav'da "Destek Bizden Üretim Sizden" sloganıyla hibe kapsamındaki yatırım alanlarını tanıttı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, Simav'da "Destek Bizden Üretim Sizden" sloganıyla hibe kapsamındaki yatırım alanlarını tanıttı.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, TKDK hibelerinin tanıtıldığı toplantıda, TKDK'nın yatırımlar konusunda büyük imkanlar sunduğuna işaret ederek, Simavlıların bu fırsatlardan yararlanması çağrısında bulundu.

Simav'ın tarımsal yatırım potansiyeline sahip olduğunu belirten Halim, "TKDK'nın özveriyle yanımızda olduğuna inanıyoruz. Simavlılar olarak bir özveri de bizler yaparak ilçenin kalkınması için projeler hazırlamalıyız" dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Özkan da jeotermal enerjinin Simav'ın en önemli değeri olduğunu, bu değerin ise en iyi şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

İlçede modern gelişmiş seracılığa geçilmesi gerektiğini dile getiren Özkan, şöyle konuştu:

"Seracılık konusunda kendimizi geliştirmemiz gerekir. Derme çatma yöntemler yerine modern gelişmiş seracılığı tercih etmeliyiz. Bu işi profesyonel olarak yapmalıyız. Bu konuda TKDK'nın sağladığı hibeler bizim için büyük fırsat olabilir. TKDK'ya projeler sunarak seracılığımızı geliştirebiliriz. Üretim potansiyelini artırabiliriz. Bu alanda TKDK'ya proje sunulması yönünde belediye olarak elimizden geleni yapmaya hazırız."

TKDK İl Koordinatörü İhsan Kaymak ise kurum olarak il genelinde yatırımlara hibe yoluyla büyük destek sağladıklarını hatırlatarak, yatırımlar konusunda büyük potansiyele sahip olan Simav ve Gediz ilçelerinin geride kaldığını söyledi.

Simav bölgesinin özellikle seracılık alanında büyük imkanlara sahip olduğuna dikkati çeken Kaymak, "Simav ilçesi cennet gibi bir yer ama sahip olduğu imkanlar, kapasiteler, dinamikler kullanılmıyor. Örneğin, kurutulmuş göl arazisi organize sera yatırımları için kullanılırsa Simav, Antalya'yı seracılık alanında geride bırakır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Özkan Çağatay Halim Kütahya Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title