Haberler

Tkb'den Yüreğir Belediyesi'ne Ödül

Yüreğir Belediyesi’nin sürdürdüğü "Ölümsüzlük Şehri Misis" projesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) Tarihi ve Kültürel Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda "Proje, Uygulama ve Süreklilik" dalında ödüle layık görüldü.

Yüreğir Belediyesi'nin sürdürdüğü "Ölümsüzlük Şehri Misis" projesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) Tarihi ve Kültürel Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda "Proje, Uygulama ve Süreklilik" dalında ödüle layık görüldü.

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ölümsüzlük Şehri Misis projesinin çok yönlü olarak devam ettiğini ve bölgede bulunan tüm tarihi yapıları özgün yapısına kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi. Çelikcan "Kervansaray Restorasyonu ile Lokman Hekim Cami Rekonstrüksiyon çalışmaları devam ediyor. Roma dönemine ait 2. ve 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve 1970 yılına kadar kullanılan 2 su değirmeni restore edilip çevre düzenlemesi yapılarak özgün yapısına kavuşturulacak. Bunun yanı sıra arkeolojik kazılar da devam ediyor" dedi.

Ödülü, bu yıl 16-19 Kasım'da Antalya'da 24.'sü düzenlenecek olan YAPEX Restorasyon Fuarı'nda alacaklarını belirten Çelikcan, "Uygulanabilir ve gerçekçi projeler hazırlıyoruz ve hayata geçiriyoruz. Ölümsüzlük Şehri Misis'in sosyal, turizm ve ekonomik boyutuyla çok yönlü bir projedir" diye konuştu.

Misis'te çok değişik ve farklı dönemlere ait arkeolojik yapıların bulunduğunu belirten Başkan Çelikcan, şunları kaydetti:

"Günümüzde gözlemlenebilen mozaikler, antik taş köprü, yer yer görülen surlar, su kemerleri, stadyum, su değirmenleri, tiyatro, hamam, şehrin kuzeyinde bulunan antik kaya mezarları, Geçitli yakasında yer alan ve büyük bölümü yıkılmış olan Havraniye Kervansarayı ve cami gibi yapılar kenti ayrıca önemli kılmaktadır." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Çelikcan Yüreğir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title