Haberler

    Tivo Mega Kayıt Cihazı 4,000 Saat Hd Film Depoluyor

    Dev bir televizyon kayıt cihazı düşünün, 24 TB kapasitesi olsun, 26,000 saat SD veya 4,000 saat HD yayın kaydetsin.

    Dev bir televizyon kayıt cihazı düşünün, 24 TB kapasitesi olsun, 26,000 saat SD veya 4,000 saat HD yayın kaydetsin.

    ABD kökenli TiVo firması, televizyondan kayıt yapmak için kullanılan en popüler cihazlardan bazılarını üretiyor. Ama bu sefer çıtayı yükseltip epey büyük bir cihaz yaratmışlar. "TiVo Mega" isimli dev DVR için, şimdiye kadarki en büyük tüketici hedefli kayıt cihazı deniliyor.

    TiVo Mega'nın kapasitesi tam 24 terabyte. Evlerimizdeki bilgisayarlarda 1-2 TB kapasiteli harddiskler olduğunu düşünürsek, bunun ne kadar geniş bir alan olduğunu anlayabilirsiniz. Bu kapasite 10 adet harddiskin cihaza takılması ve RAID-5 olarak ayarlanıp dev tek bir harddisk gibi yapılandırılması ile sağlanıyor. 24 TB kapasiteye 26,000 saatlik DVD kalitesinde TV yayını veya 4,000 saat kalitesinde HD yayını depolanabiliyor. Bu da altı ay boyunca izleyebileceğiniz kadar çok HD dizi ve film anlamına geliyor.

    TiVo Mega sadece hardisklere sahip değil tabii, içinde 6 dahili TV tuner, Ethernet ve MoCA desteği, çok odaya aynı anda yayın özelliği, kablosuz şekilde tablet ve telefonlara film yayını yapabilme yeteneği ile geliyor. Kullanıcılar üçüncü parti film ve dizi stream yayın sitelerine bağlanabilecek, YouTube, Netflix, Hulu ve Spotify gibi sitelerden yayın kaydedebilecek.

    Bu dev kapasiteli kayıt cihazının ABD piyasa fiyatı ise 5,000 Dolar olarak belirlenmiş. TiVo Mega, bu fiyata hayat boyu teknik servis güvencesi ile geliyor olacak.

    Eğer bu kadar harddisk fazla diyorsanız, WD'nin 1 TB kapasiteye sahip uygun fiyatlı kayıt ürününü buraya tıklayarak görebilirsiniz.

    The post TiVo Mega Kayıt Cihazı 4,000 Saat HD Film Depoluyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title