Haberler

Tirebolu'dan Suriyeli Türkmenlere İlaç ve Gıda Yardımı

Güncelleme:

Tirebolu Ülkü Ocağı'nın düzenlediği "Suriye Türkmenlerine Yardım Kampanyası" kapsamında gönderilen yardımlar Türkmenlere ulaştı.

Tirebolu Ülkü Ocağı'ndan yapılan açıklamaya göre, Tirebolu Ülkü Ocağı Başkanı Atilla Aydın'ın eşlik ettiği yardım tırı Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçtikten sonra ara bölgede Suriye Türkmen Meclisi yetkilileri tarafından karşılandı.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de iç savaş başladığından beri yaşanan insanlık dramından en çok nasibini alanların başında Türkmenler'in geldiğini söyledi.

Ortak dil, din, tarih ve kültürün paylaşıldığı Türkmenlerin varlıklarını koruma mücadelelerini yakından takip ettiklerini dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Giresun Ülkü Ocakları eski başkanı Selami Aynur, Türkmenlere yardım için gittiği Halep'te Esed'in keskin nişancılarının hedefi olarak şehit olmuştu. Bu yardım kampanyasını şehit başkanımız Selami Aynur'un aziz hatırasına adadık. İnanıyoruz ki Tirebolu'dan yakılan bu kardeşlik ateşi bütün Anadolu'yu saracaktır."

Türkmen yetkililer ise Tirebolu halkına ve yardım kampanyasını büyük bir özveriyle gerçekleştirerek Türkmenler'e ulaştıran Tirebolu Ülkü Ocağı'na teşekkür etti. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Tirebolu Suriye Kilis Aydın Yerel Haberler

title