Haberler

Tim Başkanı Büyükekşi: Bu Yıl Hedefimiz Yüzde 20 İhracat Artışı ( 2 )

? Biz Her Yıl Yüzde 12 İhracat Artışı Hedefliyoruz Bu Yıl Bizim Beklentimiz Yüzde 20 Gibi Bir İhracat Artışı. Onun İçin Devamlı Revize Edilecek Bir Çalışma Diyorum"

? Biz her yıl yüzde 12 ihracat artışı hedefliyoruz Bu yıl bizim beklentimiz yüzde 20 gibi bir ihracat artışı. Onun için devamlı revize edilecek bir çalışma diyorum"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen "Türkiye'nin 2023 İhracat Stratejisinin Uygulamaya Aktarılması ve Performans Yönetimi" proje çalışmasının tanıtımı sonrasında, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

? 2013, 2018 ve 2023 YILINI HEDEF ALDIK ?

Büyükekşi, Başbakan Erdoğan?ın TİM?in ihracatla ilgili bu projesini sahiplenmesinin önemli olduğunu dile getirerek ? Yapılan bu proje yaklaşık on bakanlığımız ve yüze yakın sivil toplum kuruluşu , 61 ihracatçı birliğinin 1.5 yıllık bir çalışmasının ürünü? dedi. Büyükekşi, bu projenin her sene revize edileceğini kaydetti. Büyükekşi, ? 2013 , 2018 ve 2023 yılını hedef aldık Ayrı ayrı bu yılların sonunda üç konu belirledik.Bunlardan biri atılım yılı ikincisi yatırım yılı o yüzden de biz bu projede bugün teknolojik gelişimi geciken bir yapıdayken yarın vizyoner yüksek katma değer hedefleyen etkin ve verimli bir yapı hedefliyoruz ? diye konuştu.

?İHRACATIMIZI HER YIL YÜZDE 12 ARTIRABİLİRSEK, HEDEFİMİZE ULAŞMIŞ OLUYORUZ"

Büyükekşi, ? Bizim bundan sonraki dönemde eğer ihracatımızı her yıl yüzde 12 oranında artırabilirsek 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmış oluyoruz. Burada da özelikle biz 2013 yılında yüzde 1, 2018?de yüzde 1.25, 2023 yılında da yüzde 1.5 ?luk dünya ticaretinden bir pay almamız gerektiğini söyledik. Bu da dünya ticaretinden alacağımız payı 2023 yılında iki katına çıkarmak demek ? şeklinde konuştu. Büyükekşi, ?500 milyar dolar ihracat hedefi 545 milyar dolar olarak revize edildi mi ? ? sorusuna ?500 milyar dolar bir slogan ve metodoloji. Sektörlerimiz, 24 sektörümüz tek tek hedefini çıkarınca 545 milyar dolar olarak ortaya çıktı bu rakam. Biz her yıl yüzde 12 ihracat artışı hedefliyoruz Bu yıl bizim beklentimiz yüzde 20 gibi bir ihracat artışı. Onun için devamlı revize edilecek bir çalışma diyorum? yanıtını verdi.

?BİZ FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYORDUK ?

Merkez Bankasının aldığı karşılık oranlarının artırılmasının sorulması üzerine Büyükekşi, ? Biz aslında bir faiz indirimi bekliyorduk. Bunu son derece önemsiyorduk. Faiz indirimi olmadan karşılık oranlarının artırılmasını doğru bulmuyorum. Faiz indirimi yapılsaydı bunun çok daha doğru olacağını düşünüyoruz ? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Polis eve baskın düzenledi! Uyuşturucu verdiği kızı evinde zorla tutan Hasan Can Kaya gözaltında

Polis eve baskın düzenledi! Uyuşturucu verdiği kızı evinde zorla tutan Hasan Can Kaya gözaltında

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Bahçeli'nin ittifak resti ortalığı karıştırdı! Erdoğan kurmaylarını ''Aman ha'' diyerek uyardı

Bahçeli'nin ittifak resti ortalığı karıştırdı! Erdoğan kurmaylarını ''Aman ha'' diyerek uyardı

Bakmadan Geçme

2024 ORTAÖĞRETİM KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN? KPSS ortaöğretim (lise) başvuruları hangi tarihte başlıyor? Anderson Talisca Fenerbahçe'ye mi geliyor? Fenerbahçe Talisca ile anlaştı mı? Gram altın kaç TL? 14 Haziran Dolar, Euro, Sterlin ne kadar? Bugün yarım gün tatil mi? Bugün resmi tatil var mı, yarım gün tatil var mı? HAFTA SONU HAVA DURUMU 15-16 Haziran #127783 Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 14 Haziran Cuma İstanbul cuma namaz saati! Ölüdeniz Plajı nerede, nasıl gidilir? Fethiye'deki en iyi plajlar hangileri? Fethiye'de en güzel nerede denize girilir? Rasim Ozan Kütahyalı, Nagehan Alçı'yı dövdü mü? Nagihan Alçı ne anlattı, olay ne? İSTANBUL'DA BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? #9925 Kurban Bayramı'nda İstanbul kaç derece, yağmur yağacak mı? Kurban eti kimlere dağıtılmaz? Kurban eti kimlere verilmeli? Diyanet'e göre kurban eti nasıl paylaştırılmalı? Bayram tatili resmi tatil mi? Bayram tatili resmi tatil olarak sayılıyor mu? Hasan Can Kaya gözaltında mı? Hasan Can kaya ne yaptı, olay ne? Hasan Can Kaya neden gözaltına alındı? Hasan Can Kaya iddia ile ilgili ne söyledi? Hasan Can Kaya genç kızı evinde alıkoydu iddiası! 14 Haziran hangi burç? 14 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 14 Haziran tarihi hangi burç olur? ''Gündüz kuşağı'' programları kaldırılacak mı? Bakan Yerlikaya gündüz kuşağı programlarıyla ilgili ne söyledi?
Yerlikaya'nın hedefinde gündüz kuşağı programları var: O yayınlardan hoşlanmıyorum

Yerlikaya'nın hedefinde gündüz kuşağı programları var: O yayınlardan hoşlanmıyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title