Haberler

THY'nin Yenilenen "Lounge İstanbul" Salonu Açıldı

Güncelleme:

Türk Hava Yolları'nın Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'ndeki yenilenen özel yolcu salonu "Lounge İstanbul açıldı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'ndeki yenilenen özel yolcu salonu "Lounge İstanbul'un açılış töreni yapıldı.

Açılışta gazetecilere açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Avrupa'da son 3 yılın en iyi havayolu şirketi seçildiklerini söyledi. Topçu, dünyada takdir toplayan mevcut CIP salonlarının artık ihtiyaca cevap vermediğini gördüklerini dile getirerek, "Bu ihtiyacı karşılama adına 3 bin 500 metrekarelik alanı büyütme planıyla bugün ek tesisleri açmış oluyoruz" diye konuştu.

İstanbul'un artık bir transit nokta olduğunu hatırlatan Topçu, şöyle devam etti: "2013 yılı için baktığımız zaman transit yolcu sayımız 2002'deki yolcu sayımızı geçti. Yani 10 milyonu geçti, 13 milyon civarındadır. Bu yıl daha fazla transit yolcu hedefliyoruz. Tabi transit yolcunun İstanbul'a gelmesindeki en önemli sebeplerden biri, aktarım noktasının çok rahat şekilde geçilmesidir. Atatürk Havalimanı, bugün hem transit bakımından hem yolcularımızın başka uçaklara nakli bakımından gerçekten örnek havalimanlarından biri haline geldi. Terminaldeki yeni gelişmelerle, TAV ve DHMİ ile yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün zamanında kalkış oranımızı yüzde 88 gibi bir orana getirdik. Bu oranın artması yönünde hem transit yolcuların hem de yolcularımızın daha konforlu seyahat etmesi açısından elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

BİZE YALNIZCA İYİ OLMAK YETMEZ

THY Genel Müdürü Temel Kotil de Türkiye'nin havacılıkta lider pozisyonda olduğunu, artık örnek alınacak bir konuma geldiğini dile getirerek, "Bu 'lounge' da örnek alınacak. Bize yalnızca iyi olmak yetmez, daha da iyi olmak istiyoruz" dedi.

Kotil, Atatürk Havalimanı'nda hizmete sunulan yeni salonu diğerlerinden ayıran en büyük özelliğin "ikram ürünlerinin tazeliği" olduğuna dikkati çekerek, yolculara mantı ve gözleme ikramında da bulunduklarını bildirdi.

Törene, Topçu ile Kotil'in yanı sıra Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Celalettin Yüksel, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Sıtkı Zeybel ile bazı davetliler katıldı.  

SALONDA YOK YOK

THY'nin geliştirdiği yeni yolcu salonu, modern ve gelenekseli harmanlayan bir tasarımla hazırlandı. Yapımı 2,5 ayda tamamlanan salonda mevcut 3 bin 500 metrekarelik alana bin 400 metrekarelik geniş bir alan ilave edildi. Toplam 1030 kişilik oturma kapasitesine sahip salonda zengin ikram çeşitleri, özel dinlenme salonları, duş alanları, çocuk oyun alanı, kütüphane, bilardo salonu, mescit, telekonferans salonu ve masaj hizmetleri veriliyor. 

Salonda ayrıca, minyatür bir İstanbul prototipi üzerinde uzaktan kumandalı araba yarışı heyecanı sunan pist ile oyun konsollarıyla yolculara uçuş öncesindeki bekleme sürelerini değerlendirme imkanı sunuluyor. 

Yeni yolcu salonunda son teknoloji ürünü bir golf simülatörü de yer alıyor. Yolculara, burada özel mantı ve gözlemenin yanı sıra Türk pidesi ile börek de ikram ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Hamdi Topçu Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title