Haberler

The Washıngton Post" Gaziantep'in Gelişimini İnceliyor

Birleşik Amerika'nın ünlü gazetesi The Washington Post, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'le bir araya gelerek 'Gelişen Gaziantep'i mercek altına aldı.

Gaziantep'in sanayideki başarısını şimdi de turizm alanında göstermesinin saygıyla takip edildiği için Gaziantep'e geldiklerini belirten usta gazeteciler, komşu ülkelerle sergilenen işbirliğinin de bölge halkını mutlu ettiğini gözlemlediklerini belirtti. Dr. Asım Güzelbey ayrıca The Washington Post Jerusalem Büro Şefi Janine Zacharia'ya Gaziantep Bayazhan Kent Müzesini gezdirerek şehrin tarihini, el sanatlarını, kültürünü ve kardeş şehir ilişkilerini anlattı.

Zacharia "Gaziantep'te gördüğüm şeyler beni fazlasıyla etkiledi. Tarih ve modernizm bu şehirde iç içe. Bu şehrin Belediye Başkanı olarak önümüzdeki birkaç yıl Gaziantep için vizyonunuz nedir?" diye sordu.

Başkan Güzelbey, "Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi İpek Yolu'nun üzerinde bulunan Gaziantep'in Türkiye'de ve Dünya'da söz sahibi olmasını sağlayan sanayisinin yanı sıra zengin bir kültür hazinesine de sahip olduğunu" söyledi. Sanayi ve kültürün sekronizasyonun sağlandığı bir Gaziantep modeli için bir çok projeyi hayata geçirdiklerini, tarihi eserlerin restorasyonu kadar sanayisinin yarattığı cazibe sonucu yoğun göçe bağlı ortaya çıkan sorunların çözümü için sosyal restorasyon da gerçekleştirdiklerini" dile getirdi.

Tarihi ve kültürel zenginlikleri Gaziantep'e Müzeler Şehri adının yakıştırılmasının baş unsuru olduğunu ifade eden Güzelbey, "Cumhuriyet tarihinin en büyük müzesi olan Zeugma Kongre ve Kültür Merkezinin Tunus'taki Bardo Müzesini kıskandıracak bir ihtişama ve çeşide sahip olacağını" söyledi.

Janine Zacharia'nın Amerikalılar için bir turizm yazısı yazarsam gelecek grupları ağırlamak için yeterli yatağınız olacak mı? diye sorması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Gaziantep bundan 15 gün önce Uluslar arası zincir otellerden birinin açılışı ile mevcut 5 yıldızlı otellerine ve yatak sayısına yenilerini ekledi. Butik Oteller haricinde şu an yaklaşık 4 Bin civarında yatağa sahibiz. Biz yılda 1 milyon turisti hedefliyoruz" dedi.

Amerikanın ünlü gazetesi The Washington Post "Türkiye ile Suriye arasında başlayan kültürel ve ekonomik hareketliliğin sebebini Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, The Washington Post Jerusalem Büro Şefi Janine Zacharia ve Gaziantep Macaristan Fahri Konsolosu Bahattin Nakıpoğlu'nun bir araya geldikleri buluşmada, Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve kültürel bir hareketliliğin gözlemlendiğini söyleyen Janine Zacharia, "İki ülke arasındaki ilişkilerin nasıl geliştiğinin birçok kişide merak uyandırdığını ve bu hareketliliğin temelinde yatan sebebini" sordu.

Aynı yaşam tarzı, aynı kültür, aynı mutfağa sahip olan iki ülkenin yakınlaşmasından daha doğal bir şey olamaz. 5–6 yıl öncesinde kardeş şehir ilişkileri ile başlayan temaslarımız, Türk Dış İşleri'nin "Komşularla Sıfır Sorun" politikasını ve iki ülke devlet adamlarının girişimleri ile şu an ki konumuna geldi. Türkiye – Suriye arasında vize uygulamasının kalkmasının ardından, yaşanan gidiş gelişler ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilere de bir canlılık getirdi" dedi.

Komşu ülke Irak ile ilişkilerin ne durumda, Terörün bu ülke ile olan ilişkileri ne düzeyde etkilediğinin sorulması üzerine Başkan Güzelbey, "Türkiye özellikle Güneydoğusu ile Irak'ın ihtiyaç duyduğu gıda, sanayi, inşaat ekipmanları gibi temel ürünlerle Irak için sağlayıcı durumunda. Irak ile daha sağlıklı ilişkilerin kurulması için PKK terörünün bitmesi şart. Terör sona ererse Türkiye-Irak ilişkileri daha sağlıklı bir zemine oturur diye düşünüyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, The Washington Post Jerusalem Büro Şefi Janine Zacharia'ya Gaziantep Bayazhan Kent Müzesini gezdirerek şehrin tarihini, el sanatlarını, kültürünü ve kardeş şehir ilişkilerini anlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title