Haberler

Thd Başkanı Çakar Açıklaması

"Ankara'da toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın iptali için dava açacağız"

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, Ankara'da toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın iptali için dava açacaklarını söyledi.

Çakar, Kızılay'da düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplu ulaşıma yaptığı zammı değerlendirdi.

Yeni fiyat uygulaması ile vatandaşların ulaşım hakkının engellendiğini ifade eden Çakar, belediye otobüsleri, metro ve Ankaray'da toplu ulaşım ücretlerinin çok binişli kartlarda yüzde 14,3, indirimli kartlarda yüzde 15,4, tek biniş kartlarda ise yüzde 30 arttığını kaydetti.

Toplu ulaşımda yolculardan aktarma ücretinin alınmasının da tüketici haklarına aykırı olduğunu belirten Çakar, şöyle devam etti:

"Ankara, kent içi ulaşımda, bu son zamla birlikte, tüketicilerin satın alma gücü dikkate alındığında, Türkiye'nin en pahalı kentlerinden birisi olmanın yanı sıra, dünyanın da ulaşımda en pahalı başkentlerinden birisi olmasını doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz. Ulaşım tüketici ve insan hakkıdır, engellenemez. Ulaşımda indirim istiyoruz. Ulaşım yoksulu olmak istemiyoruz. Bu toplu ulaşım zammının iptali için Tüketici Hakları Derneği olarak dava açacağız." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Tüketici Hakları Derneği Türk Hemşireler Derneği Turhan Çakar Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title