Haberler

TGF Başkanı Sertel Üçüncü Kez Milletvekili Adayı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, üçüncü kez milletvekili aday adayı oldu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Başkanı Atilla Sertel, üçüncü kez milletvekili aday adayı oldu Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, üçüncü kez milletvekili aday adayı oldu. 11 Nisan'da listeler açıklanıncaya kadar TGF ve İGC başkanlığından istifa etmeyeceğini belirten Sertel, "Etik olarak istifa etmem gerekirdi. Ancak Ordu'da gerçekleştirilen 33'üncü Başkanlar Konseyi'nde, bana muhalefet edenler dahi "seni kaybetmek istemeyiz' dediler, oy birliğiyle kalmam noktasında mutabakat sağlandı" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde CHP İzmir 2'nci Bölge Milletvekili Aday Adaylığı'nı açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen Atilla Sertel, daha önce 1991 ve 1999 yıllarında milletvekili adayı olduğunu söyleyerek, "Yarım kalan hiçbir işi bırakmadım. Bu dönem benim için enerjimin, Türkiye'ye katacağım katkının doruk noktasında olduğum bir dönem" dedi. Setel, 11 Nisan'da seçilebilir bir yerden ve sıradan aday gösterilmesi halinde TGF ve İGC Başkanlığı görevinden istifa edeceğini ifade ederek, şunları söyledi: "Etik olarak istifa etmem gerekirdi. Ancak Ordu'da gerçekleştirilen 33'üncü Başkanlar Konseyi'nde, bana muhalefet edenler dahi "seni kaybetmek istemeyiz' dediler, oy birliğiyle kalmam noktasında mutabakat sağlandı. Ben İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni kendimden çok daha önemsiyorum. Asla benim yüzümden kurumuma bir zarar gelmesini istemem. Aday gösterildiğim tarihte her iki görevimi de bırakacağım. Ama gözüm arkada kalmayacak. 12 Nisan'dan sonra İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden hiç kopmayacak şekilde milletvekili olmak istiyorum."

Sertel, TBMM'deki 548 milletvekilini meslek gruplarına göre araştırdığını, bu araştırma sonucunda 73 meslek grubu bulunduğu belirterek, "Meclis'te; 78 öğretim üyesi, 40 eğitimci, 39 ekonomist, 30 lise mezunu, 27 tıp doktoru, 16 mali müşavir varken yalnızda 2 tane gazeteci var. Bu kadar meslek örgütü olan, herkese akıl öğreten gazeteciler neden milletvekili olmuyor, neden yolları açılmıyor. Bugün basın anlamında yaşadığımız sorunların çözüm noktası siyasettir. Basın özgürlüğünün olmadığı ülkede demokrasi yoktur. Demokrasinin olmadığı ülkede yaşayamam" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title