Haberler

TFF'den Açıklama! Amedspor'a Ceza Neden Verildi

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Amed Sportif Faaliyetler'e verilen 1 maçlık ceza ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, her şeyin prosedürlere uygun olduğu özellikle vurgulandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Amed Sportif Faaliyetler Kulübüne verilen bir maç seyircisiz oynama cezasına neden olan olayların, Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde gerçekleştiği için Futbol Disiplin Talimatı gereği cezanın da yine kupa müsabakasında uygulanacağını bildirdi.

"AYRIMCILIK-İDEOLOJİK PROPAGANDA YASAĞI DELİNDİ"

TFF'den yapılan açıklamada, 28 Ocak'ta Türkiye Kupası'nda Medipol Başakşehir ile Amed Sportif Faaliyetler arasında İstanbul'da oynanan karşılaşmada yaşanan olaylar nedeniyle PFDK tarafından Diyarbakır temsilcisine verilen bir maç seyircisiz oynama cezasının kamuoyunda tartışmalara ve bilgi kirliliğine neden olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Amed Sportif Faaliyetler Kulübüne Futbol Disiplin Talimatı'nın 42. maddesindeki ayrımcılık-ideolojik propaganda yasağını ihlali nedeniyle aynı maddenin 3. fıkrası uyarınca ve ihlalin bu sezonda 6. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle tekerrür hali dikkate alınarak bir maç seyircisiz oynama cezası verilmiştir.

ATILAN SLOGANLAR SEBEP OLDU

Söz konusu disiplin cezası, 'Barikat burada dimdik ayakta..., Her yer Sur, her yer direniş... Her yer Cizre, her yer direniş..., Çocuklar ölmesin maça gelsin...' sloganları nedeniyle verilmiştir ve cezaya neden olan olaylar Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında gerçekleştiği için Futbol Disiplin Talimatı'nın 99/4 maddesi gereği yine Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uygulanacaktır."

PROSEDÜR HATIRLATILDI

TFF Hukuk Müşavirliğinin, müsabakayla ilgili sevkini 29 Ocak'ta yaptığı ve PFDK'nın, sevkten sonraki ilk rutin toplantısında (2 Şubat) kararı aldığının hatırlatıldığı açıklamada, "Bu vesileyle profesyonel liglerimizde sevklerin salı günleri, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise cuma günleri yapıldığını, PFDK'nın salı ve perşembe günleri toplandığını özellikle belirtmek isteriz. Bunun yanında Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final kura çekiminin, dün saat 14.30'da yapılacağı 30 Ocak'ta kamuoyuna duyurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, konuyla ilgili PFDK kararının, statü ve talimatlara uygun olarak alındığı ve kulübün alınan karara itiraz hakkının bulunduğu da belirtildi.

Kaynak: AA / Spor

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Türkiye Kupası Başakşehir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (16)

METEOR:

TFF AMEDSPOR MAÇLARINDA OLAY ÇIKARMAK İÇİN ELİNDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYOR. ÖNCE BURSA MAÇI ŞİMDİDE FENERBAHÇE MAÇI. EN İYİSİ AMEDSPORU LİGDEN İHRAÇ EDİN KURTULUN.

15
0
yanıtYanıtla
antalyaMobil-ANDROID:

iyide adamlar kötü tazahurat etmemiş ki. yani küfür felan yok

14
1
yanıtYanıtla
soru yorum:

Kendini futbolcu zanneden fakat işi gücü kışkırtıcılık olan Naki Denize ceza vermek için ne bekliyorsunuz sayın federasyon yetkilileri ??

3
10
yanıtYanıtla
Xlarc:

Fasistlik iliginize kadar işlemiş tff irkcilik yapıyor

10
3
yanıtYanıtla
BaranMobil-IOS:

Evet amed spor rakibi türkiye spor okadar

9
3
yanıtYanıtla
türkoğlu:

lan gerzek türkiye de kupa maçı oynuyorsun zaten rakibi türkiye spor nedemek özürlü

yanıt3
yanıt3
Türkcell Mesut:

Ulan çocuklar ölmesin maça gelsin cümlesi ne zamandan beri propaganda sayılmış. . Allah sizi bildiği gibi yapsın. .

10
2
yanıtYanıtla
eren:

Bursa ayrımcılığın kralını yapmıştır onlara ceza yok çünkü onlar türk takimii sizden farklı bi adelet gelmezdi zatee ,sasirmadikk hiç sasirmadikk

6
4
yanıtYanıtla
swiss:

ne var slogandaki ? kotu bisi gormuyorum

8
1
yanıtYanıtla
piyeMobil-ANDROID:

fasulyeden takimlari kupaya almayacan. Turkiye kupasi bu :) onlar istemez zaten

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title