Haberler

Tesob Başkanı Kara "Kosgeb'in Adını Kullanan Kredi Dolandırıcılarına İnanmayın"

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, KOSGEB tarafından uygulanan devlet destekleri konusunda yardımcı olacağını söyleyerek dolandırıcılık yapanlara karşı esnaf ve sanatkârları uyararak “KOSGEB’in tüm kredi başvuru işlemleri ücretsizdir.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, KOSGEB tarafından uygulanan devlet destekleri konusunda yardımcı olacağını söyleyerek dolandırıcılık yapanlara karşı esnaf ve sanatkarları uyararak "KOSGEB'in tüm kredi başvuru işlemleri ücretsizdir. Bu konuda sizden para talep edenlere kesinlikle inanmayın" dedi.

TESOB Başkanı Kara, KOSGEB kanalıyla devletin uyguladığı kredi desteklerinden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarları dolandırıcılara karşı uyardı. Birçok esnafın bu konuda kendilerine şikayette bulunduğunu belirten Başkan Kara, "Telefonla veya kısa mesajla esnaf ve sanatkarlarımıza ulaşan dolandırıcılar, KOSGEB'in kredi desteklerinden yararlanmak için gerekli belgeleri hazırlayabileceklerini söylüyor. 500 - 700 lira aralığında bir fiyata başvuru dosyasında bulunması gereken evrakları hazırlayarak size gönderecekleri vaadinde bulunuyorlar. Bazı dolandırıcılar ise daha da ileri giderek, kredinin çıkması için aracı olabileceklerini ileri sürerek, daha fazla miktarda para istiyor. Esnaf ve sanatkarlarımız, bu tür vaatlerle kendilerini arayanlara kesinlikle inanmamalıdır. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımız, KOSGEB'in internet sitesinden, KOSGEB uzmanlarından veya TESOB'dan bilgi alabilirler. Bu kurumlar dışında kendilerine telefonla ulaşan kişi ve kuruluşlara kesinlikle kanmasınlar. Zor ekonomik koşullar altında ayakta kalmaya çalışan esnafımızı dolandırmaya çalışanlara karşı her türlü mücadeleyi veriyoruz" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Kara Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title