Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken: Amerikalı ile Avrupalı ile Perakende Sektörü Olarak Mücadele Etmek Boyumuzu Aştı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK'in) 18’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara Rixos Otel'de yapılıyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK'in) 18’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara Rixos Otel'de yapılıyor. Toplantının açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve çeşitli meslek örgütlerinin başkanları ile çok sayıda milletvekili de katıldı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada birer konuşma yaptı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün konuşması ise şu sıralarda sürüyor.

TESK Başkanı Palandöken, yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarın yıllardır biriken sorunları olduğunu, bu kesimin çalışma hayatında önemli bir düş kırıklığı bulunduğunu belirtti. Dünyada hızlı bir yenilenme yaşanmasına rağmen, esnaf ve sanatkarın daha statükocu, kaderine terk edilmiş olduğunu dile getiren Palandöken, meslek mensuplarının ‘Gümrük Birliği’ sürecinde de yabancı sermaye tekeline bırakıldığını kaydetti. Esnaf ve sanatkarların ülke nüfusunun üçte birini oluşturduğuna dikkati çeken Palandöken, şunları ekledi:

“AMERİKA VE AVRUPALI İLE MÜCADELE, BOYUMUZU AŞTI”

"Amerikalı ve Avrupalı ile perakende sektörü olarak mücadele etmek boyumuzu aştı. Bu çok zor. Mobilya ve diğer bir çok sektör durma noktasına geldi. Kavga ile ayrışmadan bir şey olmaz. Birlik beraberlikten rahat, ayrışmadan eziyet doğar. Biz de sorunların çözümü için sayın Başbakanımız, ana muhalefet lideri ve diğer kesimler nezdinde yoğun çaba sarf ettik. Artık meselelerin çözümüne ramak aldı. KOSGEB kredilerinin yolu açıldı. Birçok yasal mevzuatı hallettik, halletmeye de devam ediyoruz. Haller Yasasını değiştirmedik mi?, pazarcı esnafının acısına dur demedik mi? Siz rahat rahat işinize bakın. Yeter ki bu yasal düzenlemeler yapılsın."

Konuşmasında, kendisi ile ilgili eleştirilere de değinen TESK Başkanı, şunları söyledi:

“SİZİN BAŞKANINIZ EĞİLMEZ KIRILIR”

"Sizin başkanınız eğilmez, ancak kırılır. Şöyle derler, böyle derler, siz yıllardır beni bilirsiniz. Sizin varlığınız, dirliğiniz için kendimi bile feda ederim. Uysalım ama kendimi kimseye ezdirmem. Ben ülke ve esnaf sevdalısıyım."

Genel Kurul’da öğleden sonra yapılacak seçimlerde, TESK Genel Başkanı ve Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ile Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin'in listeleri yarışacak.

ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title