Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ti·cari· faali·yette bulunan tüm teknelerin küçük-büyük ayırt edilmeden ÖTV desteğinden yararlanmasını istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ti·cari· faali·yette bulunan tüm teknelerin küçük-büyük ayırt edilmeden ÖTV desteğinden yararlanmasını istedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, TBMM Genel Kurulundan geçen Torba Kanun ile yabancı bandıralı binlerce yat, kotra ve geminin Türk bayrağına geçişinin teşvik edileceğini anımsatarak, bu durumun ülkenin denizcilik sektöründeki prestijini artıracağını belirtti.

Türk kara sularındaki gemi ve yatların, vergi cenneti sayılan ülkelerin bayrağını çekiyor olmasının ülke için büyük bir kayıp olduğuna dikkati çeken Palandöken, yapılan düzenlemeyle binlerce teknenin, bir kuruş vergi ödemeden Türk Gemi Siciline ve dolayısıyla Türk bayrağına geçiş yapacağını ifade etti.

Palandöken, yat, kotra ve gemilerin ticari olarak faaliyette bulunması halinde denizcilik sektörünün gelişmesini sağlamak amacıyla ÖTV'siz yakıt alma desteğinin bulunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ancak bu destek büyük firmalara verilirken esnaf olanlara verilmiyor. Oysa Anayasamızın 173. maddesinde devletin esnafı büyüklere karşı koruyup kollayacağı amir hükmü olmasına karşın denizcilik faaliyetinde adeta büyükler küçüklere karşı korunuyor. Bu uygulamanın kapsamı genişletilip esnaf da bu destekten yararlandırılabilirse küçük işletmelerin önü açılır. Bundan en çok ülkemiz kazançlı çıkar."

Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olmasının sektör için en büyük avantaj olduğunu vurgulayan Palandöken, denizcilik sektörünün, Türkiye'nin geleceğinde en çok parlayacak alanların başında geldiğini, önümüzdeki yıllarda toplam turizm gelirlerinin içinde deniz turizminin payının hızla artmasını beklediklerini, bunun için de küçük büyük ayrımı yapılmadan verilen desteklerden tüm işletmelerin eşit bir şekilde yararlanmasını istedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title