Haberler

TESK Başkanı Palandöken Esnaf ve Sanatkarın Prim ve Vergi Borçlarına Çözüm İstedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnafın Vergi Borçlarının Yeniden Yapılandırılmasını, Esnaf ve Sanatkarların Borçları İçin Sıfır Faiz ve En Az 48 Ay Vade İstedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasını, esnaf ve sanatkarların borçları için sıfır faiz ve en az 48 ay vade istedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnafın prim ve vergi borçlarına çözüm getirilmesini isteyerek, "Esnaf ve sanatkar üvey evlat mı? Esnafın prim ve vergi borçlarına çözüm getirilmesini istiyoruz. Ancak işverenlere her türlü kolaylık gösteriliyor. Bu da haksız rekabete yol açıyor" dedi.

Palandöken, işverenlere gösterilen kolaylıkların esnaf ve sanatkara da gösterilmesini isteyerek, esnaf ve sanatkarın ihmal edildiğini ileri sürdü.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınan ve torba kanun diye adlandırılan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda esnafa yönelik hiçbir kolaylık getirilmemesinin haksızlık olduğunu öne süren TESK Genel Başkanı Palandöken sunları kaydetti:

"Esnafın biriken prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını, işsizlik sigortasından dükkanını kapatan esnafın da yararlanmasını, 5084 sayılı Yasa ile getirilen ve uygulaması 49 ilde 2012 yılına kadar uzatılan sigorta primi işveren hissesi desteğinden esnaf ve sanatkarın da yararlanmasını istemiştik. Esnafın ödenmemiş olan prim ve vergi borçları ile biriken sosyal güvenlik destek primi borçlarının acilen yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç vardır. Bu nedenle, yeni bir düzenleme yapılarak, esnaf ve sanatkarlarımızın borçları en az 48 ay vade ve sıfır faizle taksitlendirilmelidir."

(ANKA)

(ME/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title