Haberler

TESK Başkanı Palandöken, Başbakandan Randevu Talep Etti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Başbakan Erdoğan'dan Küçük Esnaf Konusunda Bilinmeyenleri Detaylı Olarak Aktarmak İçin Acil Randevu Talebinde Bulundu.

Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Mahalle Bakkalı devri artık kapandı" sözleri üzerine kendisinden acil randevu talep etti.

TESK Başkanı yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün İstanbul'da bir iş merkezinin açılışında yaptığı konuşmada "Mahalle Bakkalı devri artık kapandı" sözlerinin küçük esnaf ve sanatkarı derinden yaraladığını belirtti. Palandöken bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan acil randevu talebinde bulunduğunu belirtti. Anayasa'nın 173'üncü maddesi gereği küçük esnaf ve sanatkarın korunması ve desteklenmesi gerektiğini kaydeden Bendevi Palandöken, "Ancak, Anayasa'nın amir hükmü unutulduğu gibi esnaf korunmak yerine tamamen yok edilmek isteniyor. Bu konuda Başbakanımıza yanlış bilgi verildiği inancındayız. Başbakan Erdoğan'a küçük esnaf konusunda bilinmeyenleri detaylı olarak aktarmak için acil randevu talebinde bulundum" dedi.

-"AVM'LER NÜFUSUN 3'TE BİRİNİ İLGİLENDİRİYOR"-

Palandöken, "Büyük Mağazalar ve AVM'ler sadece bakkalları değil, bakkaldan, ayakkabıcıya, berberden, taksiciye, konfeksiyondan, terziye varıncaya kadar yaklaşık 60 meslek grubunu olumsuz etkiliyor. Yani büyük mağazalar ve AVM'ler ülke genelinde 2 milyon esnafı, bu da ülkenin 3'te bir nüfusunu ilgilendiriyor. Biz Büyük mağazalara ve AVM'lere prensipte karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz Büyük Mağazaların ve AVM'lerin kuralsız çoğalmasıdır. Avrupa'da nasıl ise ülkemizde de öyle olsun diyoruz" ifadesini kullandı.

-"ANAYASA İHLAL EDİLMEMELİ"-

Anayasa'nın 173'üncvü maddesi gereği küçük esnaf ve sanatkarın korunup kollanması gerektiğinin belirten Palandöken, "Büyük Mağazaların ve AVM'lerin bu kadar kuralsız bir şekilde çoğalması ve yayılması esnaf ve sanatkarımızı bitirme noktasına getirmiştir. Büyük Mağazaların ve AVM'lerin kuralsız olarak çoğalmasına göz yummak Anayasa'nın 173'üncü maddesinin ihlalinden başka bir şey değildir. Her yıl 700 bin gencine iş bulamayan, devletimiz, 2 Milyon esnafın iş yerini kapatması halinde acaba nerde ve hangi işte bu insanları barındıracaktır" dedi. (ANKA)

(EBR/BÜN)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title