Haberler

Tescilli Sivas Köftesine "Satış Yetki Belgesi" Şartı

Tescilli Sivas köftesini, sadece "satış yetki belgesi" olan işletmelerin satabileceği bildirildi."Odamız tarafından tescillenen Sivas köftesini satan işletmelere yönelik denetimler yapılacak."

Tescilli Sivas köftesini, sadece "satış yetki belgesi" olan işletmelerin satabileceği bildirildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (STSO) yapılan yazılı açıklamada,

"Odamız tarafından tescillenen Sivas köftesini satan işletmelere yönelik denetimler yapılacak. Satış yetki belgesi bulunmayan ve kriterlere uymayan firmalar uyarılacak, 15 gün içerisinde belge almayan işletmeler, Sivas köftesi satamayacak" ifadelerine yer verildi.

Sivas kültürünün ve damak zevkinin bir parçası olan Sivas köftesinin Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan başvuru sonucu tescil edilerek, "Coğrafi İşaret" kapsamına alındığının anımsatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sivas köftesini üreten ve satan işletmelerin tescilde belirtilen şart ve vasıflara uygunluğu odamız koordinatörlüğünde, Sivas Valiliği, Sivas Belediye Başkanlığı, Sivas Esnaf Odaları Birliği ve Sivas Lokantacılar Odası temsilcilerinden oluşturulmuş komisyon tarafından denetlenecek. Bu nedenle işletmelerine ait tabela, afiş, broşür, menü listesi gibi materyallerde, 'Sivas köftesi' ibaresi kullanan iş yerlerinin 15 gün içerisinde odamıza başvuruda bulunarak, 'kullanım sözleşmesi' ve 'uygulama yönergesi' imzalamak suretiyle satış yetki belgesi almaları gerekiyor. İzin alma ihtiyacı duyulmaması halinde

'Sivas köftesi' ibareleri asla kullanılamayacak."

Açıklamada, satış yetki belgesi almadan "Sivas köftesi" ibaresi kullanmaya devam eden işletmelere, yasal işlem uygulanacağı bildirildi.

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title