Haberler

Teröristlerin Hedefinde Eğitim Var!

Güncelleme:

Şırnak merkezde teröristler, bir okulun girişine "Bu okul YDG-H tarafından kapatılmıştır. Açıldığı takdirde gereken ne ise yapılacaktır" diye yazarak vatandaşı tehdit etti.

Şırnak'ta bölücü terör örgütü üyeleri, özellikle okulları hedef alarak gençlerin eğitim görmelerine engel olmaya çalışıyor.

ANAOKULUNUN BAHÇESİNE BOMBA BIRAKTILAR

Bahçelievler Mahallesi'ndeki Bahçelievler Anaokulu'nun bahçesine el yapımı patlayıcı bırakan ve çocukların arasından güvenlik güçlerine ateş açan teröristler ne kadar acımasız olduklarını ortaya koyuyor.

OKULUN GİRİŞİNE TEHDİT YAZISI YAPIŞTIRDILAR

Kentteki bir okulun girişine bölücü terör örgütünün şehir yapılanması YDG-H üyelerince asılan yazı ise teröristlerin gençlerin eğitim almasının karşısındaki bakışını gösteriyor.

Okulun girişine "Bu okul YDG-H tarafından kapatılmıştır. Açıldığı takdirde gereken ne ise yapılacaktır. Açıldığı takdirde müdahale edilecektir" yazısını asan teröristler, gençlerin eğitim almasını istemiyor. Söz konusu okulda eğitime devam edilirken teröristlerce asılan yazı güvenlik güçlerince kaldırıldı.

OKULLARI KENDİLERİNE MEVZİ YAPTILAR

Teröristler, operasyonların sürdüğü Cizre ve Silopi'de ise bazı okulları karargah olarak kullanıyor. Sokağa çıkma yasağının bulunduğu bu ilçelerde okulları kendilerine mevzi yapan bölücü terör örgütü üyeleri, okullara zarar vermekten çekinmiyor.

İLKOKULU MÜHİMMAT DEPOSUNA ÇEVİRDİLER

Silopi'de 23 Nisan İlkokulunu karargah ve mühimmat deposu olarak kullanan teröristler buradan güvenlik güçlerine havan ve roket atışlarında bulunmuş, operasyonun ardından teröristler okuldan kaçmıştı. Yine aynı ilçede Cumhuriyet İlkokulunun çatısı ise terör örgütü mensuplarınca ateşe verilmişti. Gazi Paşa İlkokulunu da mevzi olarak kullanan teröristler, buralardan güvenlik güçlerine saldırmıştı.

EK BİNAYA DEFALARCA ROKET ATTILAR

Operasyonların devam ettiği Cizre'de de okullar terör örgütü üyelerince hedef tahtasında tutuluyor. Ahmet El Cezire İlköğretim Okulu ile Atatürk Anadolu Lisesi ek binasına operasyonların başladığı tarihten itibaren defalarca roket atan teröristler, söz konusu binalarda büyük hasara neden oldu. Bölücü terör örgütü üyeleri Menderes İlköğretim Okulunu iki defa ateşe vererek okulda büyük çaplı zarara sebebiyet verdi.

ÖZELLİKLE HEDEF ALIYORLAR

Yetkililer, teröristlerin okulları özellikle seçtiğini vurguluyor. Bölücü terör örgütü üyelerinin, gençlerin eğitim almasını engelleyemeye çalıştığını ifade eden yetkililer, eğitimli bireyleri kandırmanın zor olduğunu teröristlerin de bildiğini belirtiyor. Yetkililer, il merkezinde öğretmenlerin çalışmalarını fedakarca sürdürdüğünü de kaydediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bahçelievler Mahallesi Şırnak Silopi Cizre Güncel Haberler

500

Yorumlar (89)

AKP ÇIKMAZ BİR SOKAKTA:

HALKIN DESTEĞİNİ ALMAYAN HİÇ BİR HÜKÜMET ORDA OTORİTE KURAMAZ. . AKP ÜLKENİN BATISINDAN ŞAHİNCİLİK MİLLİYETÇİLİK YÜZDE 90 OYDA ALABİLİR AMA KÜRT COĞRAYFASINDA KÜRTLERİN NEFRETİNİ KAZANDI. . . HER KİM İSTİKRAR İSTİKRAR İSTİYORSA KÜRTLERİN TALEPLERİNE KULAK VERMELİ. . AKSİ HALDE BÖLGEDE KAYBEDER TIPKI AKP GİBİ. . .

9
32
yanıtYanıtla
tt:

bu ülkede ne istedinizde olmadınız. meclistekiler kürt degilmi hdp liler hangi ülkede milletvekili. ?

yanıt17
yanıt2
TÜRKMEN:

Tüm teröristler cehenneme yollanana kadar devam

yanıt27
yanıt2
kursat:

Akp 2002 secimlerinde kurt vatandaslarin oyu ile kazandi,van agri bitlis siirt buralar tamamen akp idi.. Akpde kac lurt kokenli milletvekilimiz var ve bakan var bi bunlari ogren sonra burda yorum yaparsin lafla olmuyor bunlar. Akli yok fikri var.

yanıt0
yanıt0
VANLI KÜRT:

kimse yalan haber yapmasın burada gerçek bir savaş var evet ama çocukları one süren arkasına saklanan pkk dir asker ve polis asla böyle bişey yapmaz onlar bizim kardeşimiz Türkiye Cumhuriyeti hepimize yeter biz pkk yi istemiyoruz biz askeri polisi evladimiz olarak görüyoruz pkk bizim için savaşma bunu senden istemiyoruz defol artık Türkiye Cumhuriyeti Devletinden biz Türk kürt beraber kardeşçe yaşarız. bize verdiğiniz zarar yeter artık sizi görmek istemiyoruz. Ay yıldız bize yeter.

34
3
yanıtYanıtla
Mehmed:

Zamanında Kürtçe konuşuyorlar diye çocukları okullarda döversen, cezalandırırsan. . . O çocukların çocukları da senin okulunu kapatırlar. . Önce adam olacaksın. . . Adam olmadan müslümanım demeyeceksin. . Müslümanlığı rezil ettiniz faşistler. .

8
29
yanıtYanıtla
Kenan:

Senin gibi ne olduğu belirsizleri insanlaştırmak için yapılmış okul onlar ama sorun şu ki sizlerin kanında bozukluk var o yüzden size okul, hastahane vs. gibi hizmet verilmemesini anlaması lazım devlet büyüklerinin. . .

yanıt7
yanıt2
Asıl Zaza:

tamam hiyar bak kendin diyorsun zamanında diye şimdi okullarda kürtce yasak mı şimdi Bırak kürtceyi de bana 1 tek ama bir tek birşey söyle bu ülkede türkün yapabileceği ama kürdün yapamayacağı?

yanıt3
yanıt0
antipkk:

Neden Kürtce yazmamislar? Zaten bunlarda Adam yok ya Kadinlari yada Cocuklari kulanirlar!

32
5
yanıtYanıtla
MEHMETCIK:

Arkadaşlar bence Devlet Dogu Anadolu ve Güney dogu bölgesinde Gösterilerde Yüzünü Kapatana Molotof Atana direk Askeriye Vur Emri verilmeli Saat akşam 7 Sonra Sokaga Çıkanı vuracan Yoksa Terörle Mücadele edilemez Ne bu Hergün Şehit Haberleri Gelecene Şehit Analari Agliyacana böyle Çözüm yapılmali bak birdaha Yüzünü Kapatıp Molotof Atan Karakol Basan Asker Şehit birdaha olurmu Hepsi Kuzu olur Zaten en Son Sözü Asker Söyler Sag Yakaladiklarinizi Milletin önünde Vurun İdam Edin

24
10
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title