Haberler

'Teröre Karşı Birlik Olmalıyız'

Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Teröre Karşı Tepkimizi Ortak Seslendirmek ve Dile Getirmek Zorundayız' Dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Teröre karşı birlik olmak zorundayız. Teröre karşı tek yürek olmak zorundayız. Terör nereden gelirse ve kimden gelirse gelsin tepkimizi ortak seslendirmek ve dile getirmek zorundayız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, terör konusunda aklı ve mantığı öne alan politika oluşturulması gerektiğini, günlük politikalarla terörün önlenemeyeceğini belirterek, "Bu konuda terörü önlemede askeri önlemler yanında ya da güvenlik önlemleri yanında ekonomik önlemlerin, sosyal önlemlerin, kültürel önlemlerin, psikolojik önlemlerin alınması lazım. Eğer biz bütün önlemleri eşzamanlı olarak alır ve başlatırsak terörle mücadelede daha etkin sonuçlar elde edebiliriz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tarabya'daki Huber Köşkü'nde yaklaşık 1 saat 15 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül ile yararlı bir görüşme yaptıklarını, Gül'ün terör olaylarıyla ilgili bilgiler verdiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül'e izlenen politikalar nedeniyle endişelerini aktardığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "İzlenen ekonomi politikalarının teröre zemin hazırladığını ve bu konudaki endişelerimi izah ettim. Hükümetin terör olaylarına yaklaşım tarzına yönelik eleştirilerim oldu" dedi.

Kılıçdaroğlu, Hükümet'in yargıya yönelik eleştirilerinin doğru olmadığını, Cumhurbaşkanı Gül'e, Hükümet'i bu uyarması gerektiğini ifade ettiğini belirtti. Yargıya yönelik olarak yapılan haksız eleştirilerin, demokrasinin geleceği açısından sorunlar yaratabileceğini de Cumhurbaşkanı'na aktardığını anlatan Kılıçdaroğlu, artan terör olaylarına ilişkin ise şöyle konuştu:

"Terör konusunda aklı ve mantığı öne alan politika oluşturmak gerekiyor. Günlük politikalarla terörün önlenemeyeceği açık. Bu konuda terörü önlemede askeri önlemler yanında ya da güvenlik önlemleri yanında ekonomik önlemlerin, sosyal önlemlerin, kültürel önlemlerin, psikolojik önlemlerin alınması lazım. Eğer biz bütün önlemleri eşzamanlı olarak alır ve başlatırsak terörle mücadelede daha etkin sonuçlar elde edebiliriz."

Terörü önlemeye yönelik ellerinde bir yol haritasının bulunup bulunmadığına ilişkin bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Çözüm aşamasında az önce ifade ettiğim düşüncelerimiz var. Biz devleti yöneten parti değiliz, iktidarda bir parti de değiliz. Dolayısıyla devletin elindeki bilgiler bizim elimizde yok. Ama bu konudaki kuşkularımızı Sayın Cumhurbaşkanı'na aktardığımı söyledim. Özellikle istihbarat konusundaki bazı eksikliklerin kamuoyuna yansıdığını, bu konudaki endişelerimizi de Sayın Cumhurbaşkanı'na aktardım. Çok parçalı bir istihbaratın tek elde toplanması gerektiği yönünde Hükümet'in bir çaba harcadığını, bununla ilgili bir müsteşarlık kurduğunu ama bunun da öyle anlaşılıyor ki beklenen sonucu doğurmayacağını ifade ettim.

İstanbul'da bugün yapılan saldırıyla ilgili olarak istihbaratın bunu yakalayamaması yönündeki endişelerini de Cumhurbaşkanı Gül'e aktardığını ifade eden Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki saldırıda yaralananları da ziyaret edeceğini açıkladı.(ANKA)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title