Haberler

Terkettikleri Köylerinde Yeniden Buluştular

Güncelleme:

Akseki'de, Türkiye'nin değişik yerlerine göç edenler, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Sıla-i Rahim" etkinliğiyle özlem giderdiler.

Akseki'nin Sarıhacılar Mahallesi'nde, geçmişte ekonomik nedenler yüzünden Türkiye'nin değişik yerlerine yerleşenler, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Sıla-i Rahim" etkinliğiyle özlem giderdiler.

Sarıhacılar Köyü Kültür ve Turizm Dayanışma Derneği ile köy muhtarlığının birlikte düzenlediği etkinlik çerçevesinde, başta İstanbul ve İzmir olmak üzere büyük kentlerde yaşayan Sarıhacılarlılar bir araya geldiler.

Eski köylüler, mahallerindeki tarihi İpek Yolu'nda gezinti yaptı, Çekül Vakfı'nın projesi kapsamında restore edilen atalarından kalma evleri gezdiler. Büyük kentlerde doğan çocuklar da anne-babalarının, dedelerinin doğup büyüdüğü toprakları ilk kez görme, akrabalar ise birbirleriyle hasret giderme fırsatı buldular.

Sarıhacılar Köyü Kültür ve Turizm Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da yaşadığını, anne-babasının Sarıhacılar Köyü'nde doğduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Önce burada 13 kadar evin restorasyonunu gerçekleştirdik. Yol ve altyapı çalışmalarımız oldu. Girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından müze yaptırılıyor. Köyün etrafında yolun yapılması konusunda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 13 yıldır devam eden bu etkinlikte senede bir gün de olsa köylülerimiz ile bir araya geliyoruz."

Sarıhacılar Köyü Muhtarı Mahmut Karahan da, 14'üncü kez bu buluşmayı düzenlediklerini, bu sayede yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Türkiye Akseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title