Haberler

Tepki İçin Ürünlerini Sokağa Döktüler

Tepki için ürünlerini sokağa döktüler- Antalya'nın Kızıltoprak Mahallesi'nde cuma günleri kurulan pazarın, Muratpaşa Belediyesi tarafından kaldırılmasına tepki gösteren esnaf eylem yaptı- Belediye önünde toplanan esnaf, Başkan Ümit Uysal ile görüşemeyince ürünlerini sokağa döktü Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından, Kızıltoprak Mahallesi'nde cuma günleri kurulan pazarın kaldırılmasına tepki gösteren esnaf, ürününü sokağa döktü.

Tepki için ürünlerini sokağa döktüler- Antalya'nın Kızıltoprak Mahallesi'nde cuma günleri kurulan pazarın, Muratpaşa Belediyesi tarafından kaldırılmasına tepki gösteren esnaf eylem yaptı- Belediye önünde toplanan esnaf, Başkan Ümit Uysal ile görüşemeyince ürünlerini sokağa döktü Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından, Kızıltoprak Mahallesi'nde cuma günleri kurulan pazarın kaldırılmasına tepki gösteren esnaf, ürününü sokağa döktü. Muratpaşa Belediyesi önünde toplanan ve Başkan Ümit Uysal ile görüşmek isteyen esnaf, güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı.Esnaf adına, Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Muzaffer Çakar, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci ile görüştü. Görüşme sonrası belediye binasında gazetecilere açıklama yapan Çakar, iki hafta önce pazarın kaldırılacağına ilişkin tebligat gönderilen esnafın mahalleye yakın başka bir kapalı pazara yönlendirildiğini söyledi. Bu pazarın mahalle sakinlerine uzak olduğunu savunan Çakar, "Yeni yapılan pazar, normalde pazar günleri açılacaktı ama gününü cumaya çevirdiler ve buradaki esnafı da paketleyip oraya göndermek istiyorlar. Ayrıca oradaki yer ücretleri de oldukça yüksek" diye konuştu.Pazarın kaldırılmaması için mahalle sakinlerinden imza toplandığını anlatan Çakar, esnaf ve mahalle sakinlerinin cuma günleri kurulan pazarın kaldırılmasını istemediğini belirtti.Belediye Başkan Ümit Uysal ile görüşemeyen esnaf, pazar alanına dönerek, ürünlerini sermek istedi. Ancak zabıta ekiplerinin engel olması üzerine, pazarcılar getirdikleri ürünleri sokağa döktü.- "22 yıldır pazarda ekmek parası kazanıyorum"Pazar esnafı 65 yaşındaki Cemile Ay, 22 yıldır pazarda kendi ürünlerini sattığını söyledi. Ürünlerini zor şartlarda yetiştirdiğini anlatan Ay, "Sabaha kadar uyumadım, malları pazar için hazırladım. Şimdi de mallarımı açtırmıyorlar. Bu maydanozu tek tek ellerimle topluyorum. Sattığım mallarımla bir lokma ekmek parası kazanıyorum. Bunu da 3 çocuğumla yiyorum. Başka bir kazancım yok. Hırsızlığa mı gidelim?" dedi. Mahalle sakinlerinden Mümine Özen de pazarın kaldırılmaması için yaklaşık 10 bin imza topladıklarını belirtti. Kendilerini uzak bir pazara yönlendirdiklerini savunan Özen, cuma pazarı açılıncaya kadar esnafa destek olacaklarını kaydetti.- "Gürültü ve çevre kirliliği konusunda şikayet vardı"Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kızıltoprak Mahallesi 973. Sokak'ta kurulan pazar nedeniyle itfaiye, ambulans, emniyet gibi acil hizmet araçlarının geçmekte zorlandığı vurgulandı. Açıklamada, gürültü ve çevre kirliliği yönünden de şikayetler olduğu, bu nedenle pazarın kaldırıldığı bildirildi.Açıklamada, tüm pazar yerlerinin düzenli tezgahları olan, engelli, yaşlı, hamile vatandaşların rahatlıkla alışveriş yapabildiği, işgallerin olmadığı, hukuksuz kiralamaların önüne geçildiği, temiz, tuvaleti olan ve kreş hizmeti sunulan hale getirilmeye çalışıldığı belirtildi. -Tepki için ürünlerini sokağa döktüler

Kaynak: AA / Güncel

Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title