Haberler

"Tepetaklak" Galeri Işık'ta!

Güncelleme:

FMV Işık Okulları; İstanbul İsveç Başkonsolosluğu, İsveç Sanat Konseyi ve İsveç Enstitüsü'nün Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 25.yıl dönümü için oluşturduğu projesi "Genç Sesler"e kapılarını açıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 25. yıldönümü onuruna hayata geçirilen "Genç Sesler" projesi kapsamında sanatseverlere sunulan "Tepetaklak" Sergisi, Nişantaşı Galeri Işık'ta açıldı. İsveç Başkonsolosluğu, İsveç Sanat Konseyi, İsveç Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen ve FMV Işık Okulları'nın ev sahipliği yaptığı projenin çalışmaları Kasım ayı boyunca sergi ve İsveç'in tanınmış sanatçılarının katılacağı konferanslarla devam edecek.

Çocukların yaratıcı seslerinin toplumda duyulabilmesini amacıyla bir ay boyunca İsveç ve Türkiye'den geniş bir kültürel yelpazede yaratıcı fikirlerin sunulacağı "Genç Sesler" projesinin İsveç'in ünlü sanatçılarının illüstrasyonlarını biraraya getirdiği "Tepetaklak" Kasım ayı boyunca Galeri Işık'ta sergilenecek.

Güncel İsveç İllüstrasyonlarının Sesleri ile "Tepetaklak"

Genç Sesler projesinin ilk ayağını oluşturan ve İsveç'in sekiz ünlü illüstrüratörünün çalışmalarını biraraya getiren "Tepetaklak" İstanbul'dan önce Paris, Bolonya ve Lozan kentlerinde izlenime sunuldu. Sergi, İsveç'in ünlü illüstratörleri; Eva Lindström, Emma Adbåge, Karin Cyrén, Camilla Engman, Joanna Hellgren, Maria Libert, Emelie Östergren ve Moa Schulman'ın illüstrasyonlarını görebilmek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Çocukların yaratıcılıklarını topluma ifade edebilmesi için...

Çocukların yaratıcı seslerini topluma duyurabilmeleri için bir ay boyunca İsveç ve Türkiye'den sanatçıların fikirlerini sunacağı "Genç Sesler"in ilk ayağında açılan "Tepetaklak" İsveç Başkonsolosu Jens Odlander ve Feyziye Mektepleri Vakfı Başkanı Kamil Özkartal'ın katılımıyla gerçekleşti.

İsveç Başkonsolosu Jens Odlander proje ve sergi hakkındaki görüşlerini "Çocukların ve küçük insanların seslerini ifade edebilmesinin, genç nüfusu hızla büyüyen Türkiye için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle çocukların yaratıcı seslerinin duyulmasını sağlayacak güvenlir ve emniyetli alanlar yaratılması gerekiyor. Genç Sesler 2014, bundan sonra her yıl düzenlenmesi planlanan etkinliklerin ilki ve her iki ülkedeki çocukların yaratıcılık haklarının sunulması için bir platform yaratıyor. Tepetaklak Sergisi ile sanatsal alanda çocuklara dikkati çeken proje konferans ve panellerle devam edecek" şeklinde açıkladı.

Feyziye Mektepleri Vakfı Başkanı Kamil Özkartal ise görüşlerini "Türkiye'nin geleceğine ışık tutan bir eğitim kurumu olarak bizlere ve öğrencilerimize yol açacak bu projeye destek olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yaratıcılık, bugüne kadar her zaman FMV Işık Okulları'nın eğitim anlayışının en önemli unsurlarından biri oldu. Bu anlayışı 'Genç Sesler' projesi ile de taçlandırma fırsatını bulduk" şeklinde ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Birleşmiş Milletler Türkiye İsveç Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title