Haberler

Tepebaşı Hayvan Sevgisini Ankara'da Anlattı

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çocukların hayvan sevgisi kazanması için uyguladığı eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çocukların hayvan sevgisi kazanması için uyguladığı eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Bu güne kadar Eskişehir çapında 21 okulda 2 bin 500'den fazla öğrenciye ulaşarak eğitim çalışması yürüten Veteriner İşleri ekipleri, Ankara'da gelen daveti kabul ederek Eryaman'da bulunan Güvenler Anaokulu'na misafir oldular. Burada gerçekleştirilen eğitim çalışmasıyla Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde görevli veterinerler, çocuklara sokak hayvanları ve evcil hayvan bakımı ile ilgili temel bilgilerden oluşan sunumlar yaptılar. Çocukların konuyu pekiştirmesini kolaylaştırmak için Doğal Yaşam Merkezi'nden getirilen kedi köpek ve tavşanlar çocuklardan büyük ilgi gördü. Eğitimde, çocuklar sokak hayvanlarının yaşadığı olumsuzluklar ve insanların nasıl yardımcı olabilecekleri anlatılırken, hangi durumlarda sokak hayvanlarına dokunulup dokunulamayacağı, acil durumlarda ne yapılması gerektiği gibi hayati bilgiler de verildi. Soğuk kış aylarında sokak hayvanlarının zorluklar yaşadığı da anlatılan eğitimde, "Sokak hayvanlarının içine girebilecekleri minik bir baraka ya da soğuktan koruyacak karton sığınaklar yapmak, yemek artıklarını kuytu köşelere bir kap suyla bırakmak sevimli dostlarımızın hayatını kurtarıyor. Kuşlar için de zorlaşan hava şartlarında dallara geçirilecek ekmek parçaları hayat kurtarıcı oluyor. Sokak hayvanları için dışarıya koyulan suların içine 1 damla zeytinyağı damlatmak da soğuğa karşı dirençli hale getiriyor" ifadeleri kullanıldı.

Yetkililer, yaralı ve hasta olduğunu düşünülen bir hayvan fark edildiğinde vakit kaybetmeden en yakın belediyeye haber verilmesi gerektiğini de belirttiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Tepebaşı Eryaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title