Haberler

Temel Kazısı Karayolunda Çökmeye Neden Oldu

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, öğrenci yurdu inşaatı için açılan temel kazısı nedeniyle yan tarafta bulunan karayolunda çökme meydana geldi.

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, öğrenci yurdu inşaatı için açılan temel kazısı nedeniyle yan tarafta bulunan karayolunda çökme meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen ihaleyi kazanan firma, ilçede 300 kişilik yurt yapımı için temel kazısına başladı.

Firmaya bağlı ekiplerin açtığı temel nedeniyle üst kısımdan taşınan toprak malzemeler, Manyas'ın Bandırma, Gönen ve Susurluk ilçelerine bağlantısının sağlandığı karayolunun kavşak noktasına yakın bölümde çökmeye neden oldu. Bu nedenle Manyas ilçe merkezinden söz konusu kavşağa çıkılan yolun son kesiminde trafikte aksamalar yaşanıyor.

Çevredeki iki binada bulunan vatandaşlar ise tahliye edildi.

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilgili firma tarafından inşaat öncesi Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne ruhsat başvurusunda bulunulduğunu söyledi.

Firmanın, zeminden 10 metre derinliğe inileceği belirtilerek toprak yapısıyla ilgili raporlar ve diğer belgeleri kendilerine sunduğunu anlatan Barçin, incelemelerin ardından tüm koşullar yasalara uygun olduğu için ruhsat verildiğini ifade etti.

İnşaata ve çevreye zarar verilmemesi için gereken kazık çakma işleminin yapılmadığını öne süren Barçin, şöyle konuştu:

"Kazıya başlandığında toprağın dolgulu ve gevşek olmasından dolayı bu defa sağlam zemini bulmak için 20 metre derinliğe kadar inmek zorunda kaldılar. Böyle olunca da toprak kaymaları başladı. Başta Bandırma ve Gönen karayolunun inşaat kısmındaki alanı tamamen gitti. İnşaatın karayoluna uzaklığı 5 metre olması gerekirken şu anda toprak kaymasından dolayı yol falan kalmadı. Karayollarının bunun üzerine müteahhit firmaya 250 bin lira ceza uyguladığını biliyoruz. Yapı denetim ekibi ne iş yapar, bu durumu niye görmedi, anlamış değilim. Bu olayda belediyenin herhangi bir suçu yoktur. Keşke hafriyatla çevresine kazık çakılsaydı. Bu olumsuzluklar o zaman yaşanmazdı."

Firma yetkilileri ise inşaata başlamadan jeoloji uzmanları ve diğer teknik yetkililere zemin etüdü yaptırdıklarını ancak kazının ardından olumsuzluklar yaşandığını belirterek, bir ay sonra karayolunun onarımı için gereken çalışmayı yapacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Bandırma Manyas Gönen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title