Haberler

Tellere Temas Eden Ağaçlar Elektrikleri Kesti

İzmir’de son günlerde etkili olan lodos fırtınasında, ağaçlar dallarının elektrik tellerine temas etmesi Aliağa ilçesinde elektrik kesintilerinin yaşanmasına neden oldu.

İzmir'de son günlerde etkili olan lodos fırtınasında, ağaçlar dallarının elektrik tellerine temas etmesi Aliağa ilçesinde elektrik kesintilerinin yaşanmasına neden oldu.

Türkiye'de son bir haftada hakim olan lodos fırtınası, İzmir'de de etkili oldu. Aliağa ilçesinde, lodos nedeniyle elektrik tellerine temas eden ağaç dalları, ilçede elektrik kesintilerini de beraberinde getirdi. Aliağa Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve TEDAŞ ekipleri de, ilçede zorunlu budama çalışması başlattı. Ekipler yaptığı tespitler üzerine, elektrik tellerine temas eden ağaçları ve ilçe genelinde tellere değmesi muhtemel olan ağaçları budadı.

Öte yandan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, elektrik tellerinin yer altına alınacağını bildirdi. Acar, "Aliağa Belediyesi olarak yaptığımız kent düzenleme çalışmaları kapsamında Gediz Elektrik A.Ş ile koordineli olarak iş birliği içinde çalışıyoruz. Bölgedeki elektrik şebekelerinin tamamını yer altına alarak tellerin açık havada olmasından kaynaklanan arızaların önüne geçmeyi, elektrik kesintilerinin yaşanmamasını ve görsel kirliliği ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Belediyesi Serkan Acar Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title